Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

10 πράγματα που οι γυναίκες λατρεύουν στα ανδρικά σπίτια.

ti latreyoun oi gynaikes sta andrika spitia daily news gr 26 12 2015
Θέλετε να την καλέσετε σπίτι σας αλλά φοβάστε. Μήπως βαρεθεί, μήπως ξεμείνετε από θέματα συζήτησης... Ακολουθήστε τον δεκάλογο των πραγμάτων που κάθε άνδρας οφείλει να έχει σπίτι του και σας υποσχόμαστε μία υπέροχη βραδιά...

Όταν μία γυναίκα επισκέπτεται το σπίτι ενός εργένη, είναι η ιδανική του ευκαιρία να… την θαμπώσει! Αν όμως αυτός δεν φροντίσει κατάλληλα τα πράγματα μπορεί να μην πάνε κατ’ευχήν. Μπορεί να ξεμείνουν από θέματα για συζήτηση, να ξεμείνουν από κρασί, να ξεμείνουν από επιχειρήματα για να περάσουν στο… επόμενο στάδιο. Για να είστε πάντα προετοιμασμένοι, σας παραθέτουμε μία λίστα με πράγματα που πρέπει να έχετε σπίτι σας για να την κάνετε να μην θέλει να φύγει ποτέ, αλλά και για να σας δώσουν το κατάλληλο «πάτημα» για το «επόμενο στάδιο». Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για αλλαγές:

1. Κάτι χειροποίητο.
Έχετε σε εμφανή θέση κάπου στο σπίτι κάτι που εσείς οι ίδιοι φτιάξατε. Είτε πρόκειται για κάποιο ξυλόγλυπτο ή για ένα έπιπλο ή ακόμα για μια ζωγραφιά, ένα σκίτσο. Αυτό θα της δείξει ότι έχετε κάποιο ταλέντο. Ακόμα κι αν αυτό που έχετε φτιάξει είναι κάτι γελοίο ή πάρα πολύ απλό, τουλάχιστον θα αποτελέσει μία καλή αφορμή αστεϊσμού και ένα ευχάριστο αντικείμενο συζήτησης, αφού θα της εξηγήσετε γιατί όλοι σας αποκαλούν «ατάλαντο». Όπως και να έχει, αν δείτε την δημιουργία σας με χιούμορ, έτσι θα την δει και εκείνη. Και αν εν τέλει δε μπορείτε να σκεφτείτε να φτιάξετε κάτι πρωτότυπο, φτιάξτε… κουλουράκια! Πόσο δύσκολο να είναι πια;

2. Ένα διαδραστικό video game.
Για τις περισσότερες γυναίκες μέχρι σήμερα οποιοδήποτε video game ισοδυναμούσε με το απόλυτο «ξενέρωμα», καθώς φανταζόταν τον αγαπημένο της 100% αφοσιωμένο, σε βαθμό αποβλάκωσης, για ώρες μπροστά σε μία οθόνη, παρέα με τους υπόλοιπους αποβλακωμένους φίλους του, να χάνει πάσα επαφή με το περιβάλλον (κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι άνδρες μπροστά σε ένα video game μετατρέπεστε σε ζόμπι). Ωστόσο, τα video games σήμερα έχουν αλλάξει. Έχουν γίνει πολύ πιο διαδραστικά και ευχάριστα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Δεν υπάρχουν, λοιπόν, πολλές γυναίκες σήμερα που μπορούν να αντισταθούν στο Rock Band του X-Box ή σε ένα σετ τένις, στο Wii. Παίξτε, λοιπόν, ο ένας ενάντια στον άλλον και συμφωνήστε πως ο χαμένος θα κάνει στο τέλος μασάζ στον νικητή… Δεν ακούγεται κακό! (Δείτε στα Σχετικά Άρθρα πώς θα μετατρέψετε το καθιστικό σας σε Play Room).

3. Πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.
Αν όχι πλήρως, τουλάχιστον προμηθευτείτε μία πρωτότυπη συσκευή μαγειρέματος, η οποία θα κάνει περισσότερα από όσο δείχνει ότι μπορεί: π.χ. μία εντυπωσιακή μηχανή εσπρέσο ή μία παγωτομηχανή (Δείτε στα Σχετικά Άρθρα). Ένα τέτοιο εργαλείο θα της δημιουργήσει την εντύπωση ότι έχει πολλά ακόμα να μάθει για εσάς, ότι έχετε κρυφά χαρίσματα και ευαισθησίες, αν όχι ότι είστε ένας εξαιρετικός μάγειρας. Παράλληλα, μάθετε και μερικές συνταγές (εύκολες, όχι κάτι περίπλοκο) και βρείτε έτσι μια καλή αφορμή για να την ξανακαλέσετε στο σπίτι σας για δείπνο ή για να μαγειρέψετε μαζί. Πρόκειται για μία από τις πιο ευχάριστες αλλά και ερωτικές δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να επιδοθεί ένας ζευγάρι, όταν μαγειρεύουν μαζί. Συν του ότι είναι μία καλή ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά και να την γνωρίσετε καλύτερα.

4. Σανίδα ισορροπίας.
Η σανίδα ισορροπίας συνήθως μοιάζει αρκετά με το skateboard, με την διαφορά ότι αντί για ροδάκια «πατάει» πάνω σε έναν μεγάλο κύλινδρο (μπορεί βέβαια να έχει και άλλη μορφή). Ο σκοπός είναι να ανεβείτε πάνω και να κρατήσετε την ισορροπία σας, αλλά μέχρι να το καταφέρετε αυτό θα σας έχουν πιάσει τα γέλιο. Πρόκειται για ένα όργανο που χρησιμοποιούν κυρίως όσοι κάνουν skate και surf για εξάσκηση, αφού μιμείται την κίνηση των αθλημάτων αυτών. Και όσοι είναι καλοί στην σανίδα ισορροπίας, συνήθως μπορούν να κάνουν και διάφορα άλλα τρικ καλά. Όταν εκείνη δει την σανίδα στο σπίτι σας θα θέλει να δοκιμάσει γιατί θα της φανεί πρόκληση. Και για να τα καταφέρει θα χρειαστεί να κρατηθεί από τους ώμους σας… Δεν είναι δύσκολο να βρείτε μία σανίδα ισορροπίας, αλλά αν δεν τα καταφέρετε μπορείτε εναλλακτικά να πάρετε ένα μονόζυγο. Κάπως θα βοηθήσει και αυτό.

5. Ενδιαφέροντα ή αστεία coffee-table βιβλία.
Είναι αυτά τα βιβλία που δεν μπαίνουν στην βιβλιοθήκη αλλά κοσμούν ένα από τα τραπεζάκια του σπιτιού, γιατί είναι τόσο εντυπωσιακά που αξίζει να έχουν μία πιο περίοπτη θέση. Θα τα βρείτε στις εναλλακτικές γειτονιές της πόλης (π.χ. στα Εξάρχεια) ή σε κάποιο «ψαγμένο» on-line βιβλίο (ή μπορείτε να διαβάσετε το αντίστοιχο κομμάτι στα Σχετικά Άρθρα). Αυτά μπορεί να περιέχουν θέματα αρχιτεκτονικής ή φωτογραφίας, να είναι ταξιδιωτικά ή έστω να είναι φωτογραφικά άλμπουμ (με φωτογραφίες φίλων σας και όχι της πρώην σας εννοείται), από αυτά που μπορεί κανείς να τυπώσει και να δέσει σε μορφή βιβλίου (Δείτε εδώ). Όλα αυτά θα δημιουργήσουν μία πολύ καλή αφορμή για συζητήσεις και εξωτερικεύσεις.

6. Κάβα με κρασιά.
Αγοράστε ένα ωραίο επιπλάκι κάβας και γεμίστε το με τα αγαπημένα σας κρασιά. Αυτά δεν είναι απαραίτητο να είναι πανάκριβα. Μπορείτε να βρείτε πολύ αξιοπρεπή κρασιά με το πολύ 20 ευρώ (Δείτε εδώ). Μία ωραία κάβα, πέραν του ότι αποτελεί ένα εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο και δείχνει το καλό σας γούστο, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, ενώ είναι πολύ πιο κομψό να την κεράσετε κρασί παρά μπύρα όταν έρθει σπίτι σας. Επίσης, μαζί με την κάβα επιβάλλεται να έχετε και ένα καλό ανοιχτήρι –είναι απαραίτητο αξεσουάρ και σίγουρα θα την εντυπωσιάσει (Θα δείτε μεγάλη ποικιλία σε αξεσουάρ ποτών στα Σχετικά Άρθρα). Μπορείτε, επίσης, πριν έρθει σπίτι σας να την ρωτήσετε τι είδος κρασιού προτιμάει, ώστε να το έχετε προμηθευτεί όταν θα είναι εκεί και… να την μεθύσετε.

7. Ένα κολάζ με φωτογραφίες.
Σε έναν εμφανή τοίχο, π.χ. στο δωμάτιό σας, το γραφείο ή ακόμα και την κουζίνα, βάλτε ένα κολάζ με φωτογραφίες σας. Το κολάζ από μόνο του λέει μία ιστορία, την ιστορία της ζωής σας. Τοποθετήστε σε αυτό φωτογραφίες σας από διάφορα μέρη του κόσμου τα οποία έχετε επισκεφθεί, ώστε να αποτελέσουν αφορμή συζήτησης. Φροντίστε αυτές να είναι ευχάριστες, ώστε να της δείξετε πόσο cool τύπος είστε και να αρχίσει να σας ρωτάει για τα ενδιαφέροντά σας. Ίσως, μάλιστα, να βρείτε και κοινό τόπο συζήτησης, αν π.χ. έχετε πάει στα ίδια μέρη ή έχετε επιδοθεί στις ίδιες δραστηριότητες. Ακόμα, σε διάφορα σημεία του σπιτιού κορνιζάρετε κάποιες φωτογραφίες με την οικογένειά σας ή με εσάς μικρό. Οι γυναίκες πάντα λατρεύουν τις παιδικές φωτογραφίες του αγαπημένου τους και τους αρέσει να βλέπουν ότι αυτός είναι δεμένος με την οικογένειά του.

8. Ένα κατοικίδιο.
Είναι αυτονόητο ότι ένα ζωάκι θα σας εκτινάξει στα μάτια μιας γυναίκας, πολύ απλά γιατί οι περισσότερες γυναίκες λατρεύουν τα ζώα. Αν δεν είστε ο τύπος που θα μπορούσε να φροντίσει έναν σκύλο ή μία γάτα, μπορείτε να αποκτήσετε ένα ενυδρείο ή απλά μία γυάλα με χρυσόψαρα (Δείτε στα Σχετικά Άρθρα). Το να έχετε ένα ζωάκι, οποιοδήποτε ζωάκι ακόμα και χρυσόψαρο, θα της δείξει πόσο υπεύθυνος τύπος είστε και πόσο καλά ξέρετε να φροντίζετε αυτά που αγαπάτε. Αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν χρυσές τομές στο μυαλό μιας γυναίκας, το οποίο είναι ενστικτωδώς προγραμματισμένο να τα αναζητά ανεξαιρέτως σε κάθε σοβαρό άνδρα. Άλλωστε, το να ασχολείστε μαζί με το κατοικίδιό σας, π.χ. να το ταΐζετε, μπορεί να αποδειχθεί μία εξαιρετική εμπειρία.

9. Ένα μουσικό όργανο.
Αν και μόνο αν έχετε κάποιο μουσικό ταλέντο, έχετε ένα μεγάλο ατού όταν έρθει μία γυναίκα στο σπίτι σας. Έχετε το μουσικό σας όργανο τοποθετημένο σε εμφανές σημείο για να διεγείρει το ενδιαφέρον και την προσοχή. Και εννοείται ότι θα παίξετε αν σας το ζητήσει. Αν πάλι δεν είστε μουσικός τύπος δοκιμάστε κάτι λιγότερο μελωδικό που δεν απαιτεί κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο, π.χ. μπόνγκος ή κλακέτες. Και με αυτά μπορείτε να κάνετε το προσωπικό σας σόου παίζοντας μουσική και τραγουδώντας. Θα γελάσει μαζί σας, αλλά πιστέψτε μας θα σας λατρέψει για το χιούμορ και την άνεσή σας.

10. Ένας κήπος ζεν.
Οι γυναίκες αγαπούν τους κήπους και τα λουλούδια. Πόσο μάλλον όταν αυτά είναι τόσο φροντισμένα ώστε να θυμίζουν ζεν κήπο, με άμμο, πετρούλες και ρυάκια να κυλάνε ενδιάμεσα (δείτε πώς θα το κάνετε εδώ). Αν δεν έχετε την δυνατότητα ολόκληρου του κήπου, μπορείτε απλά να τοποθετήσετε διάφορες ωραίες γλάστρες με πρωτότυπα φυτά στο σπίτι, π.χ. ένα μεγάλο μπονζάι είναι πολύ εντυπωσιακό, ή έστω πάρτε μερικά τριαντάφυλλα και τοποθετήστε τα σε ένα ανθοδοχείο όταν εκείνη θα έρθει σπίτι σας. Ανάψτε και μερικά κεράκια και έχετε μόλις φτιάξει την ιδανική ατμόσφαιρα για μία φανταστικά βραδιά…

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.