Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

F1 Σουζούκα: «Χαρακίρι» Αλόνσο, πέταγε φωτιές ο Φέτελ!

Άναψε για τα... καλά η «μάχη» του πρωταθλήματος της Formula 1, καθώς ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε την τρίτη του νίκη – δεύτερη συνεχόμενη – στη Σουζούκα της Ιαπωνίας, πλησιάζοντας στους τέσσερις βαθμούς τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος εγκατέλειψε - Δεύτερος ο Φελίπε Μάσα, βάθρο εντός έδρας πανηγύρισε ο Καμουί Κομπαγιάσι.

Από την αρχή ξεκινά, όπως όλα μαρτυρούν, το φετινό συγκλονιστικό πρωτάθλημα της F1, καθώς ο Γερμανός πιλότος της Red Bull, οποίος διατήρησε άνετα την πρώτη θέση μέχρι την καρό σημαία είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τον τίτλο του, μέχρι τελευταίο… γύρο και στην Ιαπωνία όλα συνωμότησαν προκειμένου να φθάσει σε απόσταση αναπνοής τον Φερνάντο Αλόνσο!

«Βαλτός» του δύο φορές Παγκόσμιου πρωταθλητή φαίνεται πως ήταν ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος όχι μόνο ανάγκασε τον Φερνάντο Αλόνσο να

εκκινήσει από την έκτη θέση, λόγω της εξόδου που είχε στα τελευταία λεπτά των κατατακτήριων δοκιμών, αλλά στον αγώνα ολοκλήρωσε το… σαμποτάζ, στέλνοντας τον Ισπανό με… το καλημέρα στο γκαράζ της Ferrari.

Την ίδια ώρα ο Φελίπε Μάσα, θύμιζε κάτι από… παλιά έχοντας πάρει φωτιά στα κόκκινα (εκκίνησε εξαιρετικά, απέφυγε τα λάθη και ακολούθησε κατά γράμμα την πολύ καλή στρατηγική της ομάδας του) και μετά τις 24/10/2010 ανέβαινε ξανά στο βάθρο, στέλνοντας σαφές… μήνυμα στη σκουντερία.

Την αποθέωση από τους συμπατριώτες του γνώρισε ο Κομπαγιάσι ο οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο (συμπληρώνοντάς το από την τρίτη θέση), εντός έδρας, για να γίνει έτσι ο δεύτερος Ιάπωνας που ανεβαίνει στο βάθρο μετά το 1990 και τον Σουζούκα Αγγούρι.

Ο Κομπαγιάσι εκκίνησε πολύ καλά, άφησε πίσω του τον Μαρκ Γουέμπερ και κατάφερε να υπερασπιστεί τη θέση του από τον Τζένσον Μπάτον, ο οποίος στους τελευταίους γύρους γέμιζε τους καθρέφτες του.

Την ίδια ώρα ικανοποίηση επικρατούσε στη McLaren με τους Τζένσον Μπάτον και Λιούις Χάμιλτον να βλέπουν την καρό σημαία από την τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα, ενώ αρκετά καλός ήταν και ο Μίκαελ Σουμάχερ ο οποίος εκκίνησε από την 22η θέση, ωστόσο είδε τερμάτισε 11ος.

Ραντεβού με την ατυχία είχε ο έτερος πιλότος της Red Bull, Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος όχι μόνο δεν εκκίνησε καλά, χάνοντας τη θέση του από τον Καμούι Κομπαγιάσι, αλλά είδε και τον Ρομάν Γκροσεάν να τον στέλνει στα πιτ για αλλαγή αεροτομής, πριν ολοκληρώσει τον αγώνα από την ένατη θέση. Στους άτυχους και ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος εγκατέλειψε στην πρώτη στροφή.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Φέτελ, Red Bull

 

2. Μάσα, Ferrari
3. Κομπαγιάσι, Sauber
4. Μπάτον, McLaren
5. Χάμιλτον, McLaren
6. Ραϊκόνεν, Lotus
7. Χούλκενμπεργκ, Force India
8. Μαλδονάδο, Williams
9. Γουέμπερ, Red Bull
10. Ρικιάρντο, Toro Rosso
11. Σουμάχερ, Mercedes
12. Ντι Ρέστα, Force India
13. Βερνιέ, Toro Rosso
14. Σένα, Williams
15. Γκροσεάν, Lotus
16. Κοβαλάινεν, Caterham
17. Γκλοκ, Marussia
18. Πετρόφ, Caterham
19. Ντε λα Ρόσα, HRT

Πηγή: onsports.gr

 

 

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.