Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

ΝΥΧΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

uefa 2 05112014

Η ώρα της 4ης αγωνιστικής των ομίλων έφτασε, και με σταθερά βήματα πλησιάζουμε προς το τέλος του πρώτου γύρου και της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Απόψε αγωνίζονται οι πρώτοι τέσσερις όμιλοι (Α’-Δ’) και το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι στην Μαδρίτη όπου η Ρεάλ υποδέχεται την Λίβερπούλ. Άλλο παιχνίδι με εξαιρετικό ενδιαφέρον λόγω της εξέλιξης του πρώτου αλλά και της ιστορίας που υπάρχει είναι αυτό στο Τορίνο ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ολυμπιακό. Ας δούμε αναλυτικά την 4η αγωνιστική των πρώτων τεσσάρων ομίλων.


ΟΜΙΛΟΣ Α’ (Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Ολυμπιακός, Μάλμε)
Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τους ‘’ροχιμπλάνκος’’ για να φτάσουν στην νίκη και μάλιστα με ευρύ σκορ (5-0) απέναντι στην αδύναμη του ομίλου Μάλμε στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής και να βρίσκονται σήμερα στην θέση του οδηγού στον όμιλο με 6 βαθμούς. Αυτή η άνετη νίκη λοιπόν δίνει τον αέρα του μεγάλου φαβορί στην ομάδα της Μαδρίτης η οποία ταξιδεύει στο Μάλμε της Σουηδίας για τον επαναληπτικό. Η μετεωρολογική υπηρεσία υπολογίζει πως την Τρίτη το βράδυ στο Μάλμε η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 11-13 βαθμούς κελσίου, και ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος. Γεγονός που δεν θα δυσκολέψει την ομάδα της Ατλέτικο. Όπως είπαμε και την περασμένη φορά, καθώς είναι η παρθενική εμφάνιση της Μάλμε στην διοργάνωση δεν υπάρχει κάποια προϊστορία για αυτό το ζευγάρι. Στοιχηματικά ο μέσος όρος των ποσοστών που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού (1:9.55 X:5.08 2:1.30).

Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται να διεξαχθεί στο ‘’Στάδιο Γιουβέντους’’ του Τορίνο ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ολυμπιακό. Οι ‘’ερυθρόλευκοι’’ κάνοντας ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και έχοντας έναν απίστευτο Ρομπέρτο, επικράτησε στο ‘’Καραϊσκάκης’’ της Γιουβέντους με 1-0 για την 3η αγωνιστική του ομίλου, βρίσκεται στην 2η θέση με 6 βαθμούς και ρεαλιστικά πάει για δύο αποτελέσματα στην Ιταλία. Η τελευταία τους συνάντηση στο Τορίνο είναι εφιαλτική για τον Ολυμπιακό καθώς στις 10.12.2003 για την 6η αγωνιστική του 4ου ομίλου η ‘’Μεγάλη Κυρία’’ επικράτησε των ‘’ερυθρολεύκων με 7-0 (!) γράφοντας την πιο μαύρη ιστορία στην Ευρωπαϊκή σελίδα του Ολυμπιακού αλλά και του Ελληνικού διασυλλογικού ποδοσφαίρου. Τα γκολ εκείνης της βραδιάς σημειώθηκαν από τους, Τρεζεγκέ 14’ και 25’, Μίκολι 19’, Μαρέσκα 28’, Ντι Βάιο 62’, Ντελ Πιέρο 67’ και Ζαλαγιέτα στο 79’. Στοιχηματικά ο μέσος όρος των ποσοστών που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού (1:1.30 X:5.01 2:10.50).

ΟΜΙΛΟΣ Β’ (Ρεάλ Μαδρίτης, Βασιλεία, Λίβερπουλ, Λουντογκόρετς)
Το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής φάνηκε περίπατος για την Ρεάλ καθώς επικράτησε των ‘’Κόκκινων Διαβόλων’’ στο ‘’Άνφιλντ’’ με 0-3, σκορ που δημιουργήθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Τώρα η Λίβερπουλ ταξιδεύει στην Μαδρίτη για να δει εάν μπορεί να αποκομίσει κάτι από την έδρα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ, καθώς έχει μπει περιπέτειες καθώς αγνοεί την νίκη από την πρεμιέρα της διοργάνωσης και ισοβαθμεί με τους υπόλοιπους τρεις του ομίλου. Η Ρεάλ από την άλλη δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν και έχοντας 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής. Η τελευταία φορά που Ρεάλ και Λίβερπουλ βρέθηκαν αντιμέτωπες στο ‘’Σαντιάγο Μπερναμπέου’’ ήταν στις 25.02.2009 για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των ‘’16’’ του Champions League. Εκεί οι Άγγλοι επικράτησαν της ‘’Βασίλισσας’’ με 0-1, με το τέρμα του Μπεναγιούν στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης. Στοιχηματικά ο μέσος όρος των ποσοστών που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού (1:1.22 X:6.26 2:11.80).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Βασιλεία υποδέχεται την Λουντογκόρετς με μόνο στόχο την νίκη εάν θέλει να ελπίζει σε μια πρόκριση στην φάση των ‘’16’’. Οι Βούλγαροι την περασμένη αγωνιστική επικράτησαν της Βασιλείας στην Σόφια με 1-0 και πέτυχαν μια ιστορική νίκη καθώς ήταν όχι μόνο η πρώτη τους στην διοργάνωση αλλά και οι πρώτοι βαθμοί που ‘’πήραν’’ στον θεσμό. Πλέον με την ψυχολογία στα ύψη και κανένα απολύτως άγχος ‘’ανηφορίζουν’’ στην Ελβετία οι Βούλγαροι ψάχνοντας τους πρώτους εκτός έδρας βαθμούς της ιστορίας τους. Εν αντιθέσει για την Βασιλεία το παιχνίδι είναι ‘’do or die’’ άλλα η ιστορία έχει δείξει πως η έδρα της είναι ένα πολύ δυνατό όπλο το οποίο ξέρει να χρησιμοποιεί. Αφού η Λουντογκόρετς είναι ‘’σταχτοπούτα’’ της διοργάνωσης είναι λογικό να μην υπάρχει προϊστορία ανάμεσα στους δυο συλλόγους. Στοιχηματικά ο μέσος όρος των ποσοστών που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού (1:1.73 X:3.61 2:4.81).

ΟΜΙΛΟΣ Γ’ (Μπενφίκα, Ζενίτ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Μονακό)
Τον πρώτο της βαθμό κατάφερε και απέσπασε από την έδρα της Μονακό η Μπενφίκα, καθώς οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0. Οι ‘’Αετοί’’ έχουν κάνει πολύ κακή εκκίνηση στην διοργάνωση και μετά από 3 παιχνίδια βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου με 1 μόλις βαθμό. Οι Μονεγάσκοι από την άλλη μπορεί να μην έχουν κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση όμως βρίσκονται στην 2η θέση του ομίλου με 5 βαθμούς διατηρώντας το αήττητο και ταξιδεύουν να πάρουν ότι καλύτερο από την Λισαβόνα καθώς ακόμη και σε περίπτωση ήττας μένουν πάνω από τους Πορτογάλους. Ενώ πρόκειται για δυο γνωστές ομάδες του Ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού στερεώματος δεν υπάρχει προϊστορία ανάμεσα σε Μπενφίκα και Μονακό σε επίσημη Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στοιχηματικά ο μέσος όρος των ποσοστών που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού (1:1.80 X:3.50 2:4.51).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ζενίτ υποδέχεται την Μπάγερ Λεβερκούζεν στην Ρωσία. Το παιχνίδι στο Λεβερκούζεν έληξε 2-0 υπέρ των Γερμανών, γεγονός που τους έχει βάλει στην θέση του οδηγού του ομίλου με 6 βαθμούς και έχει αφήσει την Ρωσική πλευρά στην 3η θέση με 4 βαθμούς. Τώρα οι Γερμανοί πρέπει να ταξιδέψουν στην Αγία Πετρούπολη, εκεί που απόψε το βράδυ υπολογίζεται να έχει 6 βαθμούς Κελσίου με 90% υγρασία και υψηλή πιθανότητα βροχής, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, γεγονός που δυσκολεύει την αποστολή των Γερμανών καθώς οι Ρώσοι είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους καιρικές συνθήκες. H τελευταία φορά που συναντήθηκαν Ζενίτ και Μπάγερ Λεβερκούζεν στην Ρωσία ήταν στις 10.04.2008 για το δεύτερο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του UEFA. Πιο άνετοι οι Ρώσοι καθώς είχαν επικρατήσει με 4-1 στο Λεβερκούζεν για το πρώτο σκέλος, και πραγματοποιώντας αρκετές αλλαγές στο σχήμα τους, ηττήθηκαν με 0-1 με τέρμα που πέτυχε ο Μπούλικιν στο 18’, αποτέλεσμα που έστειλε την Ζενίτ στην ημιτελική φάση. Στοιχηματικά ο μέσος όρος των ποσοστών που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού (1:2.45 X:3.33 2:2.81).

ΟΜΙΛΟΣ Δ’ (Άρσεναλ, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γαλατάσαραϊ, Άντερλεχτ)
Πραγματοποιώντας μια ‘’αυτοκτονία’’ η Άντερλεχτ συνεχίζει το σερί ηττών στην έδρα της καθώς στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής κόντρα στην Άρσεναλ προηγούνταν μέχρι το 89ο λεπτό, και κατάφερε και έχασε (!). Τώρα η Άρσεναλ υποδέχεται στο Λονδίνο την πρωταθλήτρια Βελγίου θέλοντας να ζευγαρώσει τις νίκες της και να βρίσκεται μια ανάσα από την πρόκριση στην φάση των ‘’16’’. Οι ‘’Κανονιέρηδες’’ βρίσκονται στην 2η θέση του ομίλου με 6 βαθμούς ενώ η Άντερλεχτ στην 3η θέση με μόλις 1 βαθμό. Η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν Άρσεναλ και Άντερλεχτ στο Λονδίνο είναι το μακρινό 1970, στις 28 Απριλίου για το δεύτερο παιχνίδι του τελικού του Fair’s Cup(προκάτοχο του UEFA Cup και σημερινού Europa League), όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-0 και ανέτρεψαν το εις βάρος τους 3-1 που κουβαλούσε η Άντερλεχτ από το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο, με αποτέλεσμα να στεφθούν κυπελλούχοι Ευρώπης για εκείνη την σεζόν. Για την ιστορία τα τέρματα των ‘’Κανονιέριδων’’ πέτυχαν οι Κέλλυ στο 25’, Ράντφορντ στο 75’ και Σάμμελς στο 76’. Στοιχηματικά ο μέσος όρος των ποσοστών που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού (1:1.31 X:5.27 2:8.90).

Στο τελευταίο παιχνίδι της βραδιάς η Μπορούσια Ντόρτμουντ υποδέχεται την αδύναμη (όπως όλα δέιχνουν) Γαλατάσαραϊ στην Γερμανία. Στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη 14 μέρες πριν για την 3η αγωνιστική του ομίλου οι Τούρκοι κρατάνε μόνο την δυναμική παρουσία του κόσμου καθώς η Ντόρτμουντ τους σκόρπισε με 0-3 και ελαχιστοποίησε (σχεδόν μηδένισε) τις πιθανότητες της Τουρκικής ομάδος για πρόκριση. Η Μπορούσια κουβαλώντας αυτό το 3 στα 3 δεν έχει να αγχώνεται για τίποτα καθώς έχει θέση οδηγού στον όμιλο, ενώ η Γαλατά πρέπει να βρει τα πατήματα της εάν θέλει να ελπίζει σε μια συνέχεια έστω και στο Europa League. Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν Ντόρτμουντ και Γαλατάσαραϊ στην Γερμανία για Ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν στις 02.03.2000 για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των ‘’16’’ του UEFA Cup. Οι Τούρκοι με τα γκολ των, Χακάρ Σουκούρ στο 33’ και Γκιόργκι Χατζί στο 45’ επικράτησαν με 0-2. Στοιχηματικά ο μέσος όρος των ποσοστών που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού (1:1.20 X:6.50 2:12.85).

Κλείνοντας ας δούμε αναλυτικά το αποψινό πρόγραμμα:
OΜΙΛΟΣ Α’
21:45 Μάλμε-Ατλέτικο Μαδρίτης
21:45 Γιουβέντους-Ολυμπιακός
ΟΜΙΛΟΣ Β’
21:45 Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ
21:45 Βασιλεία-Λουντογκόρετς
ΟΜΙΛΟΣ Γ’
21:45 Μπενφίκα-Μονακό
19:00 Ζενίτ-Μπάγερ Λεβερκούζεν
ΟΜΙΛΟΣ Δ’
21:45 Άρσεναλ-Άντερλεχτ
21:45 Μπορούσια Ντόρτμουντ-Γαλατάσαραϊ

Του Αθλητικού Δημοσιογράφιυ, 
Κομνηνού Κομνηνου.

Τελευταία τροποποίησηΤετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 22:14
Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.