Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

ΝΥΧΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

uefa 2 05112014

Η αυλαία της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League κλείνει σήμερα με τις αναμετρήσεις των ομίλων Ε’-Η’. Ξεχωρίζουμε το παιχνίδι της Μπάγιερν με την Ρόμα στο Μόναχο λόγω της τροπής που πήρε το πρώτο παιχνίδι φυσικά, αλλά και την δύσκολη αποστολή που έχει το ΑΠΟΕΛ στο Παρίσι κόντρα στην παρέα του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Ας δούμε αναλυτικά τους αποψινούς αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης:

ΟΜΙΛΟΣ Ε’ (Μπάγιερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι, Ρόμα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας).
Μετά το εκκωφαντικό 1-7 στην Ρώμη, η Μπάγιερν υποδέχεται με την σειρά της τους ‘’Ρωμαίους’’ στην Γερμανία με σκοπό να συνεχίσει το νικηφόρο σερί και να γίνει από τις πρώτες ομάδες που θα σφραγίσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, από την άλλη η Ρόμα θέλει να ξεπεράσει το εφιαλτικό βράδυ της 21ης Οκτωβρίου και να προσπαθήσει να διεκδικήσει ότι το δυνατόν καλύτερο από το παιχνίδι. H Μπάγιερν είναι πιο άνετη, έχοντας 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, είναι οδηγός στον όμιλο και ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης του 5ου ομίλου, η Ρόμα από την άλλη ακόμη και αν ηττήθηκε βαριά στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής, βρίσκεται στην 2η θέση με 4 βαθμούς και ελπίζει να είναι αυτή που θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση στο τέλος των 6 αγωνιστικών. Τελευταία συνάντηση μεταξύ Μπάγιερν και Ρόμα στο Μόναχο ήταν στις ν 15.09.2010 για την πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Champions League. Οι ‘’Βαυαροί’’ είχαν επικρατήσει με 2-0 με τα γκολ των, Μίλερ στο 79’ και Κλόζε στο 83’. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:1.23 X:6.03 2:11.80).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με μοναδικό στόχο την νίκη και τους 3 βαθμούς. Μόνο αυτοκτονία μπορεί να χαρακτηριστεί το τελικό αποτέλεσμα (2-2) του παιχνιδιού της 3ης αγωνιστικής στην Μόσχα, οι ‘’Πολίτες’’ προηγούνταν στο ημίχρονο με 0-2 και μάλιστα είχαν ευκαιρίες να διευρύνουν την διαφορά, όμως παρουσιάστηκαν με τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος νομίζοντας πως το παιχνίδι έχει τελειώσει, κάτι όμως που ο Σλούτσκι και οι παίκτες του δεν πίστεψαν, και έτσι κατάφεραν και κατέκτησαν τον πρώτο φετινό τους βαθμό. Οι ‘’Πολίτες’’ βρίσκονται στην 3η θέση του ομίλου με 2 βαθμούς και αγνοούν την νίκη μέχρι στιγμής στην φετινή διοργάνωση, από την άλλη οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου με 1 μόλις βαθμό. Η τελευταία φορά που η Σίτι υποδέχτηκε την ΤΣΣΚΑ στο Μάντσεστερ ήταν στις 05.11.2013 για την 5η αγωνιστική του 4ου ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Σίτι είχε επικρατήσει με 5-2 με τα δυο τέρματα του Αγκουέρο (3’, 20’) και το χατ τρικ του Νεγρέδο (30’, 51’, 90+2’) ενώ για την Ρώσικη πλευρά σκόραρε δις ο Ντουμπία (45+1’, 71’). Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1: 1.23 X:6.41 2:10.90).

ΟΜΙΛΟΣ ΣΤ’ (Μπαρτσελόνα, Παρί σεν Ζερμαίν, Άγιαξ, ΑΠΟΕΛ).
Ο Άγιαξ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο Άμστερνταμ για την 4η αγωνιστική του 6ου ομίλου. Οι Καταλανοί έκαναν αυτό που έπρεπε στο προηγούμενο παιχνίδι και επικράτησαν του Αίαντα με 3-1 στο ‘’Κάμπ Νόου’’. Με αυτή την νίκη η Μπαρτσελόνα ‘’έπιασε’’ τους 6 βαθμούς και βρίσκεται στην 2η θέση του ομίλου ενώ η Ολλανδική ομάδα έμεινε στους 2 βαθμούς και παραμένει στην 3η θέση του ομίλου. Η τελευταία φορά που ο Άγιαξ φιλοξένησε την Μπαρτσελόνα στο ‘’Άμστερνταμ Αρένα’’ ήταν στις 26.11.2013 για την 5η αγωνιστική του 8ου ομίλου του Champions League. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-1 με τα γκολ των, Σερέρο στο 19ο λεπτό και Χόεσεν στο 42’ ενώ η Μπάρτσα μείωσε στο δεύτερο ημίχρονο με εύστοχη εκτέλεση του Τσάβι στο 49’. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:9.50 X:5.24 2:1.31)
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Παρί σεν Ζερμαίν υποδέχεται στο ‘’Παρκ ντε Πρινσές’’ το ΑΠΟΕΛ θέλοντας να ζευγαρώσει τις νίκες του απέναντι στους Κύπριους και να φτάσει πιο κοντά στο να κατακτήσει την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ οι Κύπριοι δεν έχουν να χάσουν κυριολεκτικά τίποτα κάτι που κάνει το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη επικίνδυνο. Στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής στο ΓΣΠ οι ‘’Πορτοκαλί’’ κρατούσαν καλά μέχρι που στο 87’ έδωσε την λύση για τους Παριζιάνους ο Καβάνι. Η Παρί βρίσκεται στην 1η θέση του ομίλου με 7 βαθμούς, ενώ από την άλλη το ΑΠΟΕΛ είναι ουραγός του ομίλου έχοντας μόλις 1 βαθμό. Τελευταία συνάντηση των δυο στο Παρίσι είναι στις 28.09.1993 για το δεύτερο παιχνίδι της πρώτης φάσης του UEFA Winners Cup. Οι Παριζιάνοι επικράτησαν με 2-0 με τα γκολ των, Λε Γκέν στο 1’ και Γκράβελειν στο 32’. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:1.18 X:7.20 2:13.95).

ΟΜΙΛΟΣ Ζ’ (Τσέλσι, Σάλκε, Σπόρτιγκ Λισαβόνας, Μάριμπορ).
Το μεγάλο φαβορί του ομίλου, η Τσέλσι ταξιδεύει στην Σλοβενία να αντιμετωπίσει την Μάριμπορ για την 4η αγωνιστική του 7ου ομίλου. Οι ‘’μπλέ’ επικράτησαν εύκολα στο Λονδίνο κόντρα στους πρωταθλητές Σλοβενίας με 6-0, για την 3η αγωνιστική και πέτυχαν την μεγαλύτερη σε εύρος νίκη της ιστορίας τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι Σλοβένοι θέλουν να αφήσουν πίσω τους αυτό το κακό παιχνίδι και να προσπαθήσουν για ότι καλύτερο στο αποψινό μη έχοντας τίποτα να χάσουν. Οι Λονδρέζοι από την άλλη με νίκη ‘’καθαρίζουν’’ το θέμα πρόκριση καθώς έχουν 7 βαθμούς σε 3 παιχνίδια και οδηγούν την κούρσα του ομίλου ενώ οι Σλοβένοι έχουν 2 βαθμούς και βρίσκονται στην 3η θέση. Λόγω του ότι είναι η παρθενική εμφάνιση της Μάριμπορ στο Champions League δεν υπάρχει προϊστορία ανάμεσα στις δυο ομάδες. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:10.15 X:5.39 2:1.29).

Το άλλο παιχνίδι του ομίλου διαδραματίζεται ανάμεσα σε Σπόρτιγκ και Σάλκε στην Λισαβόνα. Το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής ήταν συγκλονιστικό μέχρι το τελευταίο λεπτό και το τελικό σφύριγμα βρήκε νικητές τους Γερμανούς με 4-3, αν και οι Πορτογάλοι φωνάζουν (δικαίως από ότι φαίνεται) για το πέναλτυ που καταλογίζεται υπέρ τις Σάλκε στο 90ο λεπτό. Η Σάλκε βρίσκεται στην 2η θέση με 5 βαθμούς και σε περίπτωση νίκης βρίσκεται πολύ κοντά στο να προκριθεί στην επόμενη φάση, ενώ η Σπόρτιγκ είναι η ουραγός του ομίλου με μόλις 1 βαθμό μετά από 3 παιχνίδια. Δεν υπάρχει επίσημο αγωνιστικό παρελθόν ανάμεσα στις δυο ομάδες. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:2.00 X:3.48 2:3.65).


ΟΜΙΛΟΣ Η’ (Πόρτο, Σαχτάρ Ντόνεσκ, Αθλέτικ Μπιλμπάο, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ).
Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε υποδέχεται την Πόρτο ελπίζοντας να πετύχει την πρώτη της νίκη και να κρατηθεί ζωντανή στο παιχνίδι της Ευρωπαϊκής συνέχειας, οι ‘’δράκοι’’ από την άλλη με νίκη φτάνουν πολύ κοντά στο να εξασφαλίσουν μια θέση στην κληρωτίδα των ομάδων της φάσης των ‘’16’’. Στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής η Πόρτο επικράτησε με 2-1 των Βάσκων και ‘’σκαρφάλωσαν’’ στους 7 βαθμούς και παρέμειναν στην πρώτη θέση του ομίλου, από την άλλη πλευρά η Αθλέτικ βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου με 1 βαθμό. Δεν υπάρχει προϊστορία ανάμεσα στις δυο ομάδες. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:2.48 X:3.28 2:2.85).

Στο τελευταίο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής η Σαχτάρ Ντόνεσκ υποδέχεται στο Κίεβο την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ μετά από το εμφατικό 0-7 της 3ης αγωνιστικής. Έχοντας πετύχει την μεγαλύτερη νίκη τους σε εύρος στο Champions League η Σαχτάρ θα κάνει ότι μπορεί ώστε να ζευγαρώσει τις νίκες της και να είναι μεγάλο φαβορί ώστε να βρεθεί στην επόμενη φάση, από την άλλη η ΜΠΑΤΕ καλείτε να ξεπεράσει έναν ακόμη Ευρωπαϊκό εφιάλτη και να πετύχει ότι καλύτερο μπορεί στην προσωρινή (λόγω των Ρωσοουκρανικών εντάσεων) έδρα της Σαχτάρ. Οι γηπεδούχοι μετά από 3 παιχνίδια βρίσκονται στην 2η θέση με 5 βαθμούς ενώ οι Λευκορώσοι στην 3η με 3 βαθμούς. Καθώς είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται Σαχτάρ και ΜΠΑΤΕ σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν υπάρχει προϊστορία. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:1.21 X:6.55 2:12.65).


Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά το αποψινό πρόγραμμα:
ΟΜΙΛΟΣ Ε’
21:45 Μπάγιερν Μονάχου-Ρόμα
21:45 Μάντσεστερ Σίτι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤ’
21:45 Άγιαξ-Μπάρτσελόνα
21:45 Παρί Σεν Ζερμαίν-ΑΠΟΕΛ
ΟΜΙΛΟΣ Ζ’
21:45 Μάριμπορ-Τσέλσι
21:45 Σπόρτιγκ Λισαβόνας-Σάλκε
ΟΜΙΛΟΣ Η’
21:45 Αθλέτικ Μπιλμπάο-Πόρτο
21:45 Σαχτάρ Ντόνεσκ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Του Αθλητικού Δημοσιογράφιυ,
Κομνηνού Κομνηνου.

 

Τελευταία τροποποίησηΤετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 22:12
Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.