Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Φρούριο η Βραζιλία για το Μουντιάλ. Αστυνομία, Στρατός, Πράκτορες κ.α

Η Βραζιλία έχει επενδύσει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ρεάλ (περίπου 660 εκατ. ευρώ) για την ασφάλεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Στις 12 πόλεις υποδοχής, τα κέντρα ελέγχου και διοίκησης (CICC) συντονίζουν κεντρικά τις ένοπλες δυνάμεις, το στρατό, την ομοσπονδιακή και τοπική αστυνομία, καθώς και άλλες μονάδες έκτακτης ανάγκης που για πρώτη φορά συνεργάζονται όλες μαζί.

Το σχέδιο ασφαλείας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Ρίο παρουσιάστηκε στις 20 Μαΐου σε μια επίδειξη όπου το Ρίο ντε Τζανέιρο μεταμορφώθηκε σε στρατιωτικοποιημένο φρούριο. Χωρίς αμφιβολία η πόλη προσπαθεί με κάθε τρόπο να οργανώσει ασφαλείς αγώνες. Οι οπαδοί που καταφθάνουν μαζικά για να ενισχύσουν τις εθνικές τους ομάδες θα είναι καλά προστατευμένοι, τουλάχιστον εντός της περιμέτρου των σταδίων.

Συνολικά 20.000 προσωπικό θα περιπολεί τους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο και διασφαλίζοντας στρατηγικά σημεία: αεροδρόμια, κέντρα παροχής ενέργειας, στάδια και τουριστικά μέρη όπως είναι η Κοπακαμπάνα. Συνολικά, 5.300 στρατιώτες, 8.132 προσωπικό της στρατονομίας, 2.000 ομοσπονδιακοί πράκτορες της αστυνομίας, 464 αστυνομικοί, 1.600 δημοτικοί αστυνομικοί και 1.000 πυροσβέστες, θα είναι σε επιφυλακή για την διασφάλιση της τάξης.

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.