Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Αυτό είναι το Smartwatch που ειδοποιούνται για τα γκολ οι διαιτητές στο Μουντιάλ. (Βίντεο)

Στη χθεσινή πρεμιέρα του Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία, οι διαιτητές είχαν ένα smartwatch που ξεχωρζει από όλα τα άλλα κλασικά ρολόγια των ρέφερι σε άλλες διοργανώσεις.

Πρόκειται για ένα ρολόι που δονείται κάθε φορά που μπαίνει γκολ. Μην φανταστείτε ότι πρόκειται για τιμωρία για το γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ το 2010, αλλά για ένα νέο σύστημα ανίχνευσης της γραμμής του τέρματος το οποίο έχει δυνατότες που δύσκολα μπορούν να αμφισβητηθούν.



Το σύστημα αυτό κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, ενώ σύμφωνα με τη FIFA περιλαμβάνει επτά κάμερες υπερβολικά υψηλής ταχύτητας που τραβούν 500 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Οι κάμερες αυτές είναι τοποθετημένες γύρω από τα τέρματα σε κάθε ένα από τα 12 γήπεδα της διοργάνωσης στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία που δημιούργησε το σύστημα, την Goal Control, οι εν λόγω κάμερες μπορούν να μετρήσουν την απόσταση της μπάλας κάθε δύο μιλισεκόντ.

«Όταν η μπάλα περνά τη γραμμή του τέρματος, όλοι οι διαιτητές σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο ειδοποιούνται μέσω δόνησης ότι μπήκε γκολ και βλέπουν και ένα μήνυμα στην οθόνη του smartwatch» εξηγεί η εταιρεία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η FIFA ιστορικά ήταν αντίθετη σε τέτοιου είδους συστήματα που περιλαμβάνουν κάμερες και αισθητήρες, αλλά φαίνεται πως αναθεώρησε μετά το τελευταίο Παγκόσμιο ύπελλο. Ίσως το γκολ του Λάμπαρντ στο παιχνίδι της Αγγλίας με τη Γερμανία, το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα, να έχει να κάνει με την υπαναχώρηση αυτή της Ομοσπονδίας.

Όπως και να χει πάντως, η τελική απόφαση είναι του διαιτητή, ό,τι κι αν δείξει το ρολόι.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ --> SMARTWATCH

 

Πηγή: Newsbeast.gr

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.