Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Διατροφή για τέλεια γράμμωση.

Mπορεί ως ελληνίδες και άρα μεσογειακός λαός να έχουμε ένα θέμα με την περιφέρεια και τα οπίσθιά μας γενικότερα και να παλεύουμε με δίαιτες και διατροφές για να τα φέρουμε στο επιθυμητό... μέγεθος, αλλά σίγουρα καμία από εμάς δεν θα έλεγε όχι σε μία γραμμωμένη κοιλιά και καλοσχηματισμένους κοιλιακούς. Παρακάτω, σας έχουμε μία διατροφή η οποία αν τηρηθεί με ευλάβεια, θα μπορέσει να σας χαρίσει το πολυπόθητο six-pack...

Τα μικρά και συχνά γεύματα είναι το ευαγγέλιο της διατροφής για γράμμωση. Προσπαθήστε να καταναλώνετε τουλάχιστον 5-6 γεύματα την ημέρα τα οποία είναι αρκετά για να αυξήσουν τον μεταβολισμό σας, να διατηρήσετε την ενέργειά σας σε υψηλά ποσοστά αλλά και να μην νιώσετε ποτέ πείνα. Σημαντική επίσης είναι η πρωτείνη η οποία θα πρέπει να παίζει κυρίαρχο ρόλο στο καθημερινό μας μενού, ενώ καταναλώστε και τροφές πλούσιες σε Ω3 λιπαρά τα οποία περιέχονται στο ψάρι, το λάδι ελιάς αλλά και το αβοκάντο.

 

Πιείτε πολύ νερό και αποφύγετε τα αναψυκτικά, το αλκοόλ, τους καφέδες και γενικότερα τα υγρά λιπαρά. Πείτε όχι στο έτοιμο φαγητό και τα συντηρητικά ενώ προτιμήστε το στήθος κοτόπουλου, τα φιλέτα μεγάλων ζώων, το τυρί κότατζ, τα μαύρα φασόλια, τις φακές αλλά και τα λιπαρά ψάρια τα οποία είναι πλούσια σε πρωτείνες. Τα γαλακτοκομικά επίσης θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο ενώ θα πρέπει να αποκλειστούν τα δημητριακά με ζάχαρη και να προτιμώνται τα αποξηραμένα φρούτα.

Εδώ σας έχουμε τις τέσσερις βασικές τροφές που θα σας χαρίσουν τους τέλειους κοιλιακούς:

1. Άπαχο κρέας: Ανεξάντλητη πηγή πρωτείνης που χαρίζει ενέργεια και βοηθά να χτίσουμε το σώμα μας. Δεν είναι τυχαίο που η μοσχαρίσια μπριζόλα είναι το απόλυτο must στη διατροφή των bodybuilders.

2. Aσπράδια αυγών: Επίσης πολύ σημαντικά και αποτελεσματικά. Όσα ασπράδια και αν καταναλώσουμε, δεν κινδυνεύουμε με αύξηση χοληστερίνης αφού όλη η χοληστερόλη βρίσκεται στον κρόκο του αυγού. Η ενέργεια που μας δίνουν δε, είναι πάρα πολύ σημαντική.

3. Φυτικές ίνες: Συντελούν ως ασπίδες προστασίας του οργανισμού απέναντι στο λίπος, ενώ παράλληλα προστατεύουν και από τη χοληστερόλη. Με τον τρόπο αυτό βοηθούν στη γρήγορη αλλά και ουσιαστική απώλεια βάρους.

4. Σόγια: Αποτελεί τεράστια πηγή πρωτείνης με ενώ τα ποσοστά της σε λίπη και χοληστερόλη είναι πάρα πολύ χαμηλά. Δεν τη χαρακτηρίζουν τυχαία άλλωστε προστάτη της μυικής μάζας.

Πηγή: queen.gr

 

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.