Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Στο σφυρί το καπέλο του Ναπολέοντα!

Το καπέλο του Μεγάλου Ναπολέοντα, τα κεντημένα υποδήματα που φορούσε ο γιος του όταν βαφτίστηκε και τα γάντια που άφησε σε μία άμαξα μετά τη μάχη του Βατερλώ είναι μερικά από τα ιστορικά αντικείμενα που θα προσφερθούν σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Φονταινμπλέ, έξω από το Παρίσι.

Πρόκειται για περίπου χίλια αντικείμενα σχετιζόμενα με τον Ναπολέοντα που συνέλεξε ο Λουδοβίκος ο 2ος, παππούς του σημερινού πρίγκιπα του Μονακό Αλβέρτου, από το 1895 ως το 1920, και σήμερα ο Αλβέρτος τα βγάζει στο σφυρί για να χρηματοδοτήση την ανακαίνιση του παλατιού του.

“Εξαιτίας της απαραίτητης ανακαίνισης του Παλατιού του Μονακό, που θα ενισχύσει την πολιτιστική μας κληρονομιά, προτιμώ να δώσω νέα ζωή σε αυτή τη συλλογή αντικειμένων και κειμηλίων, παρά να τα βλέπω να παραμένουν στο σκοτάδι”, εξήγησε ο Αλβέρτος.

Η εκτιμώμενη αξία των αντικειμένων που θα βγουν σε δημοπρασία είναι στα 4-5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μεταξύ άλλων σε αυτά περιλαμβάνονται τούφες από τα μαλλιά του Ναπολέοντα, ένα σπαθί διακοσμημένο με διαμάντια, έπιπλα, όπλα, καθώς και ένα πορτρέτο του φιλοτεχνημένο από τον Πολ Ντελαρός.

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.