Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Η 17χρονη που υπογράφει τη θανατική της ποινή. Αρνείται χημειοθεραπεία που θα της σώσει τη ζωή

Αυτή η 17χρονη γυναίκα από το Κονέκτικατ ξεκίνησε μία διαμάχη με την αμερικανική Πολιτεία για το δικαίωμά της να αρνηθεί τη θεραπεία με χημειοθεραπεία.

Η Κασσάνδρα Κ. διαγνώστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με λέμφωμα του Χότσκινς και η πολιτεία την υποχρέωσε να κάνει χημειοθεραπεία, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Με θεραπεία, οι ασθενείς έχουν 85% πιθανότητες να θεραπευτούν πλήρως, ενώ χωρίς χημειοθεραπεία, οι γιατροί λένε ότι η Κασσάνδρα μπορεί να μην επιβιώσει.

Ωστόσο, η ίδια η νεαρή γυναίκα πιστεύει ότι η ίδια πρέπει να κάνει αυτή την επιλογή.

Την περασμένη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας αποφάσισε ότι η έφηβη δεν είναι αρκετά ώριμη για να λάβει αυτή την απόφαση.

Η Κασσάνδρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από τον περασμένο Δεκέμβριο και παραμένει εκεί μέχρι σήμερα, με περιορισμένη πρόσβαση στις εξωτερικές επικοινωνίες και τους επισκέπτες.

Την ημέρα της απόφασης, η Κασσάνδρα δημοσίευσε τις προσωπικές της σκέψεις για την εμπειρία της. Στο άρθρο, περιγράφει κλάματα και πώς κρυβόταν από την αστυνομία πίσω από την ντουλάπα, πώς έφευγε από το σπίτι μετά από δύο ημέρες χημειοθεραπείας και πώς την έδεναν στο κρεβάτι του νοσοκομείου για να συνεχίσει τη θεραπεία παρά τη θέλησή της.

Επίσης αρνείται τους ισχυρισμούς ότι η μητέρα της την παραμελούσε.

Η Κασσάνδρα μιλά για έναν εφιάλτη δίχως τέλος και ζητά το δικαίωμά της να λάβει τις ιατρικές της αποφάσεις.

Το εξίσου συγκλονιστικό της ιστορία είναι ότι την απόφαση της Κασσάνδρα στηρίζει και η μητέρα της και, σύμφωνα με τους New York Times, θα συνεχίσουν να μάχονται την απόφαση του δικαστηρίου.

Σε συνέντευξή της στο CBS News, η μητέρα της Κασσάνδρα, Φόρτιν, υποστηρίζει ότι η άρνηση της κόρης της να κάνει χημειοθεραπεία δεν έχει καμία σχέση με τη ζωή ή το θάνατο, αλλά με την αποτελεσματικότητα αυτής της θεραπείας.

«Δεν είναι θέμα θανάτου. Δε θα πεθάνει, δε θέλει να πεθάνει», υποστηρίζει η μητέρα της έφηβης.

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.