Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης.

Σε κλοιό τρομοκρατίας βρίσκεται για τρίτη φορά μέσα σε ένα εξάμηνο η Τουρκία, μετά το νέο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ μπροστά από την Αγιά Σοφιά και την σχεδόν ταυτόχρονη μεγάλη πυρκαγιά σε υπό κατασκευή ξενοδοχείο στο Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης.

Το χτύπημα σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα τουριστικά σημεία της Τουρκίας λίγο πριν τις 10:30 το πρωί έρχεται μετά από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σουρούτς το καλοκαίρι και την Άγκυρα.

Οι τουρκικές Αρχές δεν έχουν πάρει σαφή θέση ακόμα, ωστόσο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως εξετάζουν τυχόν σύνδεση των περιστατικών, εκτιμώντας μάλιστα ότι εάν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται και νέο χτύπημα. Αναφορικά με την έκρηξη στην κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης, πολλά Μέσα της γείτονος και αναλυτές υπηρεσιών ασφαλείας έχουν ήδη κάνει λόγο για το Ισλαμικό Κράτος ως υπεύθυνο της επίθεσης.

Εν τω μεταξύ η απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών μία ώρα μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 10.20 το πρωί στην καρδιά του τουρισμού στην Κωνσταντινούπολη, στη λεγόμενη πλατεία Σουλτάναχμετ και για την ακρίβεια στην περιοχή του Βυζαντινού Ιππόδρομου, καθιστά δύσκολο το έργο συλλογής πληροφοριών.

Οι αρχικές πληροφορίες για πολλούς νεκρούς επιβεβαιώθηκαν, καθώς πλέον οι τουρκικές αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα νεκρούς, και δεκαπέντε τραυματίες. Μάλιστα, σύμφωνα πληροφορίες του CNN Turk τα περισσότερα θύματα είναι Γερμανοί και νορβηγοί τουρίστες.

Αξιωματούχοι της τουρκικής αστυνομίας που έχει κατακλύσει ολόκληρη τη γύρω περιοχή κάνουν λόγο για διαμελισμένα πτώματα.

Την ίδια ώρα το Russia Today κάνει λόγο για Γερμανούς τουρίστες που βρίσκονταν δίπλα στο βομβιστή αυτοκτονίας, ενώ αυτόπτης μάρτυρας σημειώνει στο CNN Turk πως εθεάθη άνδρας που φορούσε γιλέκο αυτοκτονίας να πλησιάζει ομάδα τουριστών.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.