Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Νέες βροχοπτώσεις απειλούν τη Βρετανία - Φόβοι για επέκταση των πλημμυρών.

Οι μετεωρολόγοι σήμερα προέβλεψαν ότι νέες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν σποραδικά τη Βρετανία τις επόμενες ημέρες, εντείνοντας τους φόβους για επιδείνωση και επέκταση των πλημμυρών στις περιοχές που εδώ και εβδομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας, η MET, ανέφερε ότι οι βροχοπτώσεις δεν θα είναι τόσο ισχυρές ή δεν θα διαρκέσουν τόσο πολύ όπως τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά από τη στιγμή που θα πλήξουν περιοχές όπου το έδαφος έχει ήδη δεχθεί μεγάλες ποσότητες υδάτων είναι πιθανόν να προκληθούν νέες πλημμύρες ή να επιδεινωθεί η υπάρχουσα κατάσταση.

 

Τα νότια της Βρετανίας επλήγησαν ιδιαίτερα από την κακοκαιρία, χιλιάδες σπίτια πλημμύρισαν και προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα στις οδικές και στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Σήμερα η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε 16 προειδοποιήσεις για πλημμύρες, κυρίως στις περιοχές κατά μήκος του Τάμεση ποταμού, ο οποίος υπερχείλισε σε διάφορα σημεία, και στην κομητεία του Σόμερσετ.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε "τραγικές" τις πλημμύρες, ενώ δήλωσε ότι θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές προκειμένου «να προσπαθήσει να διδαχθεί».

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.