Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Ο πρώην δήμαρχος του Σεν Σομόν ζήτησε επίδομα ανεργίας

Στο ταμείο ανεργίας κατέληξε ο πρώην δήμαρχος του Σεν Σομόν, μιας πόλης 35.000 κατοίκων στην κεντροανατολική Γαλλία, μετά την ήττα του στις δημοτικές εκλογές την Κυριακή από τον δεξιό αντίπαλό του.

Οι δημοτικές εκλογές χαρακτηρίστηκαν από τον καταποντισμό της κεντροαριστεράς και την εντυπωσιακή άνοδο της δεξιάς που κέρδισε περισσότερους από εκατό δήμους σε όλη τη Γαλλία.

«Είμαι το τέλειο παράδειγμα του γεγονότος ότι το αιρετό αξίωμα είναι προσωρινό, ιδίως για αυτούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο ηττημένος Σοσιαλιστής δήμαρχος Φιλίπ Κιζιριάν. «Ως αιρετός δεν καταβάλω εισφορές στο ταμείο ανεργίας και για αυτό δεν αποζημιώνονται όταν χάνω τη δουλειά μου», εξήγησε ο Κιζιριάν που είναι γιος εργάτη.

Ο δήμαρχος εργαζόταν παλαιότερα ως υδραυλικός και στη συνέχεια επανεκπαιδεύτηκε στις ιατροκοινωνικές υπηρεσίες. Μέχρι το 2008 ήταν επικεφαλής ενός ιδρύματος του Ερυθρού Σταυρού που ειδικευόταν στη φιλοξενία παιδιών με βαριές αναπηρίες.

Μετά την αναπάντεχη νίκη του στις δημοτικές εκλογές του 2008 ο Κιζιριάν αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το ίδρυμα στο οποίο απασχολούνται 130 εργαζόμενοι. Καθώς όμως δεν επανεξελέγη την Κυριακή, δηλώνει πλέον ότι «ανακάλυψε πόσο σκληρή είναι καμιά φορά η πολιτική». Ωστόσο παραδέχεται ότι «επέλεξε ο ίδιος αυτήν την αβέβαιη θέση και πέρασε έξι χρόνια με σκληρή δουλειά αλλά και με ευτυχισμένες στιγμές».

Η αναζήτηση μιας νέας επαγγελματικής απασχόλησης, για την οποία έχει ραντεβού την Πέμπτη με έναν ειδικό σύμβουλο, καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη για τον Κιζιριάν δεδομένου ότι στο Σεν Σαμόν οι απλοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν λαμβάνουν κανενός είδους αποζημίωση για την άσκηση των καθηκόντων τους.
Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.