Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

«The Island», ένα παιχνίδι επιβίωσης σε νησί των Δωδεκανήσων.

Το νησάκι Αλιμνιά, που βρίσκεται μεταξύ Ρόδου και Χάλκης, επιλέχθηκε από το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Beyond Borders» του Βελγίου για τη διοργάνωση του παιχνιδιού επιβίωσης (τον Οκτώβριο του 2016) με τίτλο «The Island». Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό προϊόν, το οποίο εισάγει για πρώτη φορά στον κόσμο το συγκεκριμένο πρακτορείο και θα εγκαινιαστεί στα Δωδεκάνησα, ύστερα από ενέργειες της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ολλανδία.

Συγκεκριμένα, τετραμελής αποστολή από το Βέλγιο, με επικεφαλής τον κ. Joris Meermans, επισκέφθηκε πριν από μερικές μέρες το νησί. Τους διοργανωτές συνόδευσαν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου και ο δήμαρχος Χάλκης, Μιχάλης Πατρός. Τόσο ο κ. Meermans, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την Αλιμνιά, δηλώνοντας ότι πέρα από τη μοναδική ομορφιά του, το νησί εξυπηρετεί απόλυτα τους σκοπούς του παιχνιδιού.

Η κ. Παπαβασιλείου, σε δηλώσεις του, επεσήμανε ότι τέτοια πρωτότυπα πρότζεκτ, όπως το «The Island», αναδεικνύουν τις δυνατότητες των νησιών, προσελκύουν ειδικές κατηγορίες τουριστών και τελικά μπορούν να συμβάλουν στην επιμήκυνση της διάρκειας της τουριστικής περιόδου.

Από την πλευρά του, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Πατρός υπογράμμισε ότι αυτό το παιχνίδι αποτελεί μία ευχάριστη εναλλακτική λύση για να αναδειχθεί η ομορφιά της Αλιμνιάς ανά τον κόσμο. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Επικροτούμε τη διοργάνωση ενός τέτοιου event που, αν θέλετε, δείχνει έναν διαφορετικό τρόπο αξιοποίησης της Αλιμιάς. Χαιρόμαστε που με αφορμή αυτήν τη διοργάνωση, η συνεργασία μας με την Περιφέρεια παίρνει σάρκα και οστά. Εύχομαι να έχει επιτυχία το παιχνίδι αυτό».

Ο κ. Meermans εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την Αλιμνιά, δηλώνοντας ότι το νησί ήταν ακριβώς αυτό που αναζητούσε το πρακτορείο «Beyond Borders» για την πραγματοποίηση του παιχνιδιού επιβίωσης. Εμφανίστηκε, δε, βέβαιος, ότι αυτή μπορεί να είναι η αρχή μίας πολύ καλής συνεργασίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Χάλκης.

«Στην αναζήτησή μας για κάποιο ακατοίκητο νησί επικοινωνήσαμε αρχικά με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ολλανδία, που μας έφερε σε επαφή με την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου. Φθάνοντας στη Ρόδο, είχαμε μία εγκάρδια υποδοχή από την αντιπεριφερειάρχη και στη συνέχεια μαζί με το δήμαρχο της Χάλκης, κ. Μιχάλη Πατρό, κατευθυνθήκαμε στην Αλιμιά. Αμέσως, μας ήταν ξεκάθαρο ότι αυτό το νησάκι είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουμε. Είμαστε πλέον βέβαιοι ότι αυτή μπορεί να είναι η αρχή μίας πολύ καλής και μακρόχρονης συνεργασίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Χάλκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Meermans.

Σχετικά με την κεντρική ιδέα του παιχνιδιού και το πρακτορείο «Beyond Borders», ο επικεφαλής της αποστολής σημείωσε: «Το Beyond Borders είναι ένα νέο και φιλόδοξο τουριστικό πρακτορείο που εγκαινιάζει concept ταξιδιών περιπέτειας, τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Ξεκινώντας από το δικό μας πάθος για την περιπέτεια και έχοντας αποκτήσει μεγάλη ταξιδιωτική εμπειρία την τελευταία δεκαετία, δημιουργήσαμε τρία διαφορετικά project. Το πρώτο από αυτά ονομάζεται "The Island". Η βασική ιδέα είναι να αφήσουμε σε ένα ακατοίκητο νησί μία ομάδα 20 διαγωνιζόμενων για δέκα ημέρες. Σε αυτό το διάστημα όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να περνούν διάφορες δοκιμασίες επιβίωσης, όπως π.χ. να φτιάξουν καταφύγιο, να βρουν τροφή κ.λπ., για να συγκεντρώσουν πόντους ή να κερδίσουν κάποια από τα μικρά έπαθλα του παιχνιδιού, όπως μία διανυκτέρευση σε κάποιο άνετο κατάλυμα σε διπλανό νησί ή φρέσκο φαγητό. Ο διαγωνιζόμενος που θα έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους μετά από δέκα ημέρες, θα κερδίσει το μεγάλο έπαθλο».

Σημειώνεται, ότι πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα υπάρχει μεγάλη δημοσιότητα, τόσο στο Βέλγιο, όσο και στην Ολλανδία, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ειδικής ιστοσελίδας του «Beyond Borders» και των ΜΜΕ. Ήδη, διακρίνεται ζωηρό ενδιαφέρον από υποψήφιους διαγωνιζόμενους για το project της Αλιμνιάς και σε περίπτωση που οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπεράσουν τον αναμενόμενο αριθμό, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί το παιχνίδι για περισσότερες από μία φορές.

Πηγή: newsbeast.gr

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.