Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Κίνδυνος για τον Ολυμπιακό.

Σε κίνδυνο τίθεται το εγγυημένο συμβόλαιο του Ολυμπιακού με την Ευρωλίγκα. Ο λόγος είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» τα τελευταία χρόνια έχουν χαμηλό μέσο όρο διαρκείας, ενώ φέτος έχουν διαθέσει μέχρι τώρα μόλις 1.700 κάρτες, παρότι οι τιμές είναι ιδιαίτερα προσιτές και η ομάδα προέρχεται από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της Ευρωλίγκας.

 

Ένα από τα κριτήρια της Ευρωλίγκας για την παραχώρηση άδειας τύπου Α, όπως αποκαλείται το εγγυημένο συμβόλαιο για μια ομάδα, είναι (πέραν του να διαθέτει γήπεδο 10.000+ θέσεων και μία μίνιμουμ θέση στην κατάταξη του εγχώριου πρωταθλήματος) και ένας ικανός αριθμός διαρκείας. Ο Ολυμπιακός των τελευταίων ετών δεν πληροί ακριβώς το κριτήριο αυτό και για το λόγο αυτό είναι υπό την επιτήρηση της Ευρωλίγκας. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κι άλλες ομάδες με μεγάλο όνομα, όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μπαρτσελόνα.

Στον Ολυμπιακό δεν κρύβουν ότι περίμεναν μεγαλύτερη ανταπόκριση του κόσμου στα διαρκείας μετά την εκπληκτική περσινή σεζόν. Περισσότερο τους προβληματίζει αυτό παρά ο πιθανός κίνδυνος να χάσουν το εγγυημένο συμβόλαιο, κάτι που ούτως ή άλλως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Ελπίζουν, δε, πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα γεμίσουν το ΣΕΦ στο ματς της ερχόμενης Πέμπτης απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας (21:00).

 

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.