Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Ομπράντοβιτς: "Ή στον Παναθηναϊκό ή πουθενά".

Στο γεγονός πως δεν θα συνέχιζε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, απέδωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς την απόφαση να μην αναλάβει τον πάγκο κάποιας άλλης ομάδας φέτος.

Ο «Ζοτς» τόνισε, ύστερα από την ανακήρυξή του ως Επίτιμου Δημότη της Αθήνας, πως μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχει από την 13ετή παρουσία στην Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια στο «τριφύλλι».

«Δεν περίμενα ποτέ να μου γίνει αυτή η τιμή, όταν πρωτοήρθα το 1999. Ούτε στα όνειρά μου. Ήδη έχω έρθει πέντε φορές το καλοκαίρι. Νιώθω την Αθήνα σαν δεύτερο σπίτι μου. Έζησα εδώ πολλά ευτυχισμένα χρόνια. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ στο μυαλό και στην καρδιά μου», τόνισε ο «Ζοτς» λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Αφού δεν θα συνέχιζε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, για τον Ομπράντοβιτς ήταν εύκολη η απόφαση των… διακοπών: «Ήταν μία εύκολη απόφαση για μένα απ' τη στιγμή που δεν συνέχισα στον Παναθηναϊκό. Έτσι ήταν στο μυαλό μου. Αυτοί οι μήνες ήταν δημιουργικοί, αφού έκανα πράγματα τα οποία δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω όσο προπονούσα ομάδες. Είδα φίλους μου, που είχα να δω χρόνια ή δεν συναντούσα συχνά. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλα όσα έζησα εδώ επί 13 χρόνια. Θέλω ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους με τους οποίους δούλεψα μαζί, την οικογένεια Γιαννακόπουλου και όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο NBA:

«Δεν ξέρω ποιος το έγραψε. Εγώ κι ο Δημήτρης (σ.σ. Ιτούδης) έχουμε εξαιρετική σχέση με τους Πίστονς, τους επισκεπτόμαστε συχνά, αλλά δεν υπάρχει κάτι περισσότερο».

Εκτός από τον «Ζοτς» στην εκδήλωση έδωσε το «παρών», ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος θα ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Πειραιά. Επίσης, στην αίθουσα υπήρχαν αρκετά πρόσωπα από τον πολιτικό χώρο αλλά και άνθρωποι που υπηρέτησαν για χρόνια το μπάσκετ, όπως οι Δημήτρης Ιτούδης, Παύλος Γιαννακόπουλος, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Βλάντε Ντίβατς, Βαγγέλης Αγγέλου κι ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Πηγή: Sport-fm.gr

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.