Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Κύκλωμα, φαίνεται να εξαφάνισε παίκτη του Παναθηναϊκού.

Ένας από τους σημαντικότερους παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος μπέιζμπολ και παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Ρανσέλ Κρουζ 24 χρόνων, αγνοείται από τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Μαΐου 2014 όταν πήγε στο ραντεβού που του έκλεισαν μέλη του κυκλώματος που είχαν αναλάβει αντί γερής αμοιβής, να του βγάλουν άδεια μόνιμης παραμονής στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ», ο  νεαρός λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του, προσπαθούσε να τακτοποιήσει τα έγγραφα άδειας παραμονής στη χώρα μας γιατί η προσωρινή σχετική άδεια που είχε, δεν του επέτρεπε να ταξιδέψει σε χώρες της Ευρώπης. Τον πλεύρισαν μέλη κυκλώματος και  του εμφανίστηκαν κάποιοι σαν δικηγόροι, όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει στους συγγενείς του.

Ο Κρουζ έφυγε από το σπίτι του στην οδό Φιλολάου 112 στο Παγκράτι γύρω στις 5 το πρωί τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Μαΐου 2014  με το μηχανάκι του, για να συναντήσει στο Μοναστηράκι τον υποτιθέμενο δικηγόρο. Ο αγνοούμενος είπε στον φίλο και συμπαίκτη του πριν εξαφανιστεί, ότι θα πήγαιναν στη Λαμία για να βρουν κάποιον που τελικά θα έδινε τη λύση στο πρόβλημα του, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση τους… Από τότε, είναι σαν να άνοιξε η γη και να κατάπιε τον παίκτη του Παναθηναϊκού

Στην πορεία διπλωμάτες, αθλητικοί παράγοντες, Αστυνομία και Δικαιοσύνη, συνεργάστηκαν στενά για να φωτιστεί το σκοτάδι.

Από τις έρευνες σε σπίτια υπόπτων βρέθηκαν πλαστά έγγραφα που αφορούσαν σε άδειες παραμονής άλλων αλλοδαπών, σφραγίδες, κινητά τηλέφωνα κ.ά, ενώ από την άρση απορρήτου του κινητού τηλεφώνου του Ρανσέλ η Αστυνομία εντόπισε τους ανθρώπους με τους οποίους ο αγνοούμενος μίλησε και συναντήθηκε εκείνη την ημέρα στο Μοναστηράκι. Συνελήφθησαν δύο γυναίκες αλλά διέφυγε ο βασικός ύποπτος. Η μία γυναίκα ήταν μια γοητευτική Ελληνίδα που το κύκλωμα είχε ρίξει δίπλα στον Ρανσέλ σαν δόλωμα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή κατά συναυτουργία, εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, ψευδορκία κ.ά. Οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους.

Κατά την διάρκεια της εκπομπής, ένα πρόσωπο που βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού ισχυρίστηκε με τηλεφώνημα στην εκπομπή, ότι μαζί του ήταν ο Ρανσέλ Κρουζ, ωστόσο δεν άργησε να αποδειχτεί ότι επρόκειτο για ψέμα.

Εν τω μεταξύ, συγκλονισμένοι είναι ο προπονητής, φίλοι και η μητέρα του παίκτη. Η τελευταία μέσω skype απηύθυνε δραματική έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι, να δείξει έλεος στον πόνο της και να τη βοηθήσει. Όπως είπε η μητέρα του Ρανσέλ, με τον γιο της επικοινωνούσε σχεδόν κάθε μέρα. Δεν υπήρχε περίπτωση ο Ρανσέλ να πήγαινε κάπου αλλού χωρίς να την ενημερώσει. Με δάκρυα στα μάτια ευχήθηκε ο Θεός να φωτίζει τις μέρες των ανθρώπων και να δίνει σε όλους διαύγεια ώστε να μάθει τι συνέβη στον πρωτότοκο της.

 

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.