Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 42 οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να καθίσουν 42 οπαδοί του ΠΑΟΚ.
 


Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ληστείες, αγορά και πώληση ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί Αθλητισμού, οπλοκατοχή κ.ά., ενώ, το δικαστικό συμβούλιο τους απαλλάσσει από την πράξη της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπόθεση αυτή συνδέεται με τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που κορυφώθηκε τον Ιούνιο του 2012, όταν συνελήφθησαν δεκάδες οπαδοί του «Δικεφάλου» σε συνδέσμους και σε σπίτια. Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλα κρούσματα οπαδικής βίας, με πιο χαρακτηριστικά την επίθεση σε βάρος οπαδών του Άρη στο Δερβένι Θεσσαλονίκης και την επίθεση εναντίον οπαδών της ίδια ομάδας, ύστερα από τον τελικό των ομάδων Κ17 ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη.

Από τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου που ακολούθησαν, αλλά και τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων και μαρτυρικών καταθέσεων, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έφτασε στα ίχνη των «πρωταγωνιστών» -φυσικών και ηθικών- αυτών των επιθέσεων. Στις εφόδους που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν όπλα και ναρκωτικές ουσίες.

Εξάλλου, το βούλευμα αναφέρεται σε μία σειρά από ληστρικές επιθέσεις, όπως και σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μεταξύ μελών των συνδέσμων.

Το δικαστικό συμβούλιο, με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσει από κάθε κατηγορία 111 άτομα, οπαδούς του ΠΑΟΚ, τα ονόματα των οποίων είχαν συμπεριληφθεί στο ίδιο κατηγορητήριο.
Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.