Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Γιώργος Παπανδρέου: «Δεν με τιμάει καθόλου και δεν ανέχομαι την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτήν την στιγμή ο ΑΟΚ»

Γιώργος Παπανδρέου:

«Δεν με τιμάει καθόλου και δεν ανέχομαι την κατάσταση 

στην οποία βρίσκεται αυτήν την στιγμή ο ΑΟΚ»

papandreougiorgossimitsisaokparousiash15052014


Την πρόταση του συνδυασμού «Καβάλα – Φίλιπποι ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ» για τη βιωσιμότητα της τοπικής ομάδας μας, του ΑΟΚ παρουσίασε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΟΚ, προπονητής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παπανδρέου.

«Ο λόγος για τον οποίο δέχθηκα να ζητήσω την ψήφο των συμπολιτών μου», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, «στις επερχόμενες εκλογές με τον συνδυασμό του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή, «είναι γιατί δεν με τιμάει καθόλου και δεν ανέχομαι την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτήν την στιγμή ο ΑΟΚ. Δεν είναι η πρώτη φορά που με απασχολεί το μέλλον αυτή της ομάδας, όμως αυτή είναι καθοριστική. Σε αυτό που βλέπετε, κι ακούτε σήμερα, στον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και την εικόνα του Γιώργου Παπανδρέου, το ποδόσφαιρο και ειδικότερα ο ΑΟΚ έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο. Ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης, ένα αίσθημα ευθύνης κι ένα ένστικτο επιβίωσης, διότι ο χώρος αυτός είναι ο χώρος στον οποίο εργάζομαι και δημιουργώ με ωθούν ώστε να μη χαθεί και αυτή η ευκαιρία που μπορεί να είναι και η τελευταία».

«Κι αν κάποιοι βλέπουν στον υποβιβασμό αυτής την ομάδας την καταστροφή, εγώ βλέπω την αναγέννηση, αν κάποιοι κόπτονται να την κρατήσουν στο κώμα της Β' Εθνικής δεν το κάνουν για το καλό της, αλλά για να συνεχίσουν να ξεσκίζουν τις σάρκες της», σημείωσε με νόημα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε με έμφαση ότι μένοντας η ομάδα υποχρεωτικοί δια νόμου τρία χρόνια στην Γ' Εθνική έχει την τεράστια ευκαιρία να ξεκινήσει από το σημείο μηδέν, και να χτίσει ξανά με όραμα, πρόγραμμα και υγεία έναν ελκυστικό σύλλογο για τον οποίο θα ξαναρχίσουν οι Καβαλιώτες να αισθάνονται υπερήφανοι.

«Η φαρσοκωμωδία του διοικητικού, ιδιοκτησιακού και μετοχικού καθεστώτος», συνέχισε, «θα δώσει τη θέση της σε ένα συμβούλιο από ανθρώπους, που θα προέρχονται από τον ερασιτέχνη, από την λέσχη φιλάθλων, από τον ΣΦΑΟΚ και τέλος από την ζωντανή ιστορία του ΑΟΚ, τους παλαιμάχους. Αυτή η διοίκηση κάτω από την επίβλεψη και με την εγγύηση της δημοτικής αρχής θα ξαναδώσει ζωή στις μνήμες των φιλάθλων, θα ξαναδώσει νόημα στις Κυριακές μας. Οι οικονομικοί πόροι που θα στηρίξουν αυτή τη νέα αρχή υπάρχουν, αρκεί η διαχείρισή τους να χαρακτηρίζεται από την διαφάνεια και την πλήρη ενημέρωση όλων των Καβαλιωτών. Η εμπιστοσύνη θα αποκατάσταση και μαζί μ' αυτή η οικονομική συνδρομή από την πλευρά του κόσμου, όταν η διοίκηση κάθε τέλος του μηνός μ' ένα δελτίο τύπου ενημερώνει τον κάθε φίλαθλο για τον προορισμό που έχει και το τελευταίο ευρώ που απλόχερα θα του προσφέρει».

«Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου, «η επιλογή των ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν την ομάδα, θα γίνει από μια ομάδα ειδικών προπονησιολόγων, εργοφυσιολόγων και προπονητών, η οποία θα δοκιμάσει παιδιά μόνο από τον νομό Καβάλας. Η επιλογή θα γίνεται με βάση ενός πρωτοκόλλου και με διαδικασίες ανοιχτές σε όλους. Η εποχή που ο μπαμπάς πλήρωνε τον εκάστοτε παράγοντα για να πάρει το παιδί του στον ΑΟΚ θα περάσει ανεπιστρεπτί. Ο προπονητής θα είναι κομμάτι της ιστορίας του ΑΟΚ και αφού επιλεγεί προσεκτικά θα έχει τρία χρόνια να δουλέψει απρόσκοπτα προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του. Τα μέλη της διοίκησης θα έχουν διακριτούς ρόλους και καθένας θα είναι υπεύθυνος για ένα συγκεκριμένο κομμάτι της λειτουργίας της ομάδας. Η εικόνα που θέλουμε είναι μιας ορχήστρας κι όχι ενός λαϊκού πανηγυριού όπου όλοι έχουν γνώμη και γνώση για όλα. Οι ήδη καλά οργανωμένες υποδομές του ΑΟΚ θα εκσυγχρονιστούν και θα είναι η επένδυσή μας για το μέλλον αυτής της ομάδας».

Ο Γιώργος Παπανδρέου ολοκλήρωσε την παρουσίαση της πρότασης του συνδυασμού λέγοντας, «για να γίνουν όμως όλα αυτά χρειάζεται κάτι πολύ βασικό, που ενώ όλοι οι προηγούμενοι διοικούντες το έκαναν σήμα τους, κανείς φυσικά δεν το υλοποίησε. Ένα σύγχρονο, πολυδύναμο, προπονητικό κέντρο, στο οποίο όλα τα παραπάνω θα μπορούν να έχουν βάση. Ο δήμαρχος κ. Κωστής Σιμιτσής δεσμεύτηκε ότι θα παραχωρήσει στη νέα αυτή διοικητική πραγματικότητα δημοτικό χώρο και ταυτόχρονα θα κάνει ό,τι χρειάζεται, προκειμένου αυτό το έργο μέσω του ΕΣΠΑ να ξεπηδήσει από τα λόγια και τις λέξεις στο χαρτί κι επιτέλους να γίνει πραγματικότητα. Σε μία πόλη που και ο πιο αδαής θα έβλεπε την τεράστια τουριστική προοπτική της με ένα τέτοιο έργο, θα είχαμε άλλον έναν τομέα τουριστικής αξιοποίησης. Τον αθλητικό τουρισμό, τον οποίον τα οφέλη γεύονται ήδη πολλές ελληνικές πόλεις χωρίς να έχουν την ομορφιά και τις τεράστιες δυνατότητες της Καβάλας. Ένα απλό παράδειγμα είναι το Chalet της Ξάνθης που έγινε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και τη λειτουργία της ομάδας, αλλά έφτασε να είναι σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα».

Τελευταία τροποποίησηΠαρασκευή, 16 Μαϊος 2014 01:23
Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.