Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Αντιδράσεις για τον διαιτητή του τελικού του Μουντιάλ

Ο Νίκολα Ριτσόλι είναι ο εκλεκτός της FIFA για να διευθύνει τον τελικό του Μουντιάλ, ανάμεσα στην Γερμανία και την Αργεντινή.

Ο 42χρονος Ιταλός αρχιτέκτονας, γεννημένος στην Μπολόνια, έχει σφυρίξει τρία ματς της φετινής διοργάνωσης. Την διεθνή καριέρα του την ξεκίνησε το 2007, ενώ έχει διευθύνει τον τελικό του Europa League το 2010 και του Champions League το 2013.

Ο ορισμός του Ριτσόλι έφερε αντιδράσεις καθώς πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν ασιάτη διαιτητή, καθώς συγκρούονται ομάδες από Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Στους «ψιθύρους» γύρω από το όνομα του Ιταλού απάντησε άμεσα ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της FIFA, Τζιμ Μπόις, λέγοντας: «Όπως πάντα, επιλέγουμε τους καλύτερους διαιτητές για τα καλύτερα ματς και ο Ιταλός θα διευθύνει τον τελικό».

Πηγή: Sport-fm.gr
Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.