Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Πανελλαδική διαμαρτυρία κτηνοτρόφων την 1η Νοεμβρίου

Έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη συγκεντρώθηκαν σήμερα κτηνοτρόφοι από τους πέντε νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου, διαμαρτυρόμενοι για τον καταρροϊκό πυρετό που έχει πλήξει τα κοπάδια τους, διεκδικώντας αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο.

Οι συμμετέχοντες κτηνοτρόφοι που πρόσκεινται στην Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, τόνισαν πως «ο ΕΛΓΑ παρόλο που πληρώνεται από τους ίδιους αδρά, δεν τους αποζημιώνει», ενώ επέρριψαν ευθύνες στην περιφέρεια Πελοποννήσου, γιατί δεν τους δίνει τα χρήματα για τα φάρμακα που αγόρασαν, για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού και τους ζητείται συνταγή κτηνιάτρου.

Οι κτηνοτρόφοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και την 1η Νοεμβρίου θα πάρουν μέρος σε πανελλαδική διαμαρτυρία που θα γίνει έξω από τη Βουλή στην Αθήνα, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τα άδικα, όπως λένε, μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση εναντίον του πρωτογενή τομέα.

Έπειτα από τη διαμαρτυρία στα γραφεία του ΕΛΓΑ, οι κτηνοτρόφοι πήγαν στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης και επέδωσαν το ψήφισμά τους στους δημάρχους της Πελοποννήσου, όπου ήταν συγκεντρωμένοι εκεί, για τις εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων.

Πηγή: newsbeast.gr

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.