Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Ξαναπαντρεύτηκε και συνέχισε να παίρνει σύνταξη χηρείας

Δικογραφία σε βάρος ενός 73χρονου άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας, από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 73χρονος μετά το θάνατο της συζύγου του, ξεκίνησε να λαμβάνει τον Ιούνιο του 2006 σύνταξη χηρείας από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2008 σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς να το δηλώσει όπως όφειλε, για να διακοπεί η καταβολή της.

Αποτέλεσμα ήταν για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τα 6,5 έτη (από τον Φεβρουάριο του 2008 έως και σήμερα) να εξακολουθεί να πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του 73χρονου η σύνταξη χηρείας, ενώ ο ίδιος πραγματοποιούσε τακτικές αναλήψεις χρημάτων.

Η οικονομική ζημία που προκλήθηκε στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.