Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Σάλος στην Πάτρα: Δικηγόρος «πέθαινε» μέχρι και το παιδί του για να αποσπά χρήματα

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τη δράση ενός 49χρονου Πατρινού δικηγόρου ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης κρίθηκε προφυλακιστέος  αφού εμπλέκεται σε τουλάχιστον 13 περιπτώσεις απάτης.

Όπως προέκυψε, ο δράστης πριν από δύο χρόνια ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, αλλά του είχε αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με απόφαση του συλλόγου. Έκτοτε συνέχισε να διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Πάτρα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σφραγίδες και ιδιόχειρες αποδείξεις τραπεζογραμματίων.

Από την έρευνα λοιπόν διαπιστώθηκε ότι από το 2007,  με πρόσχημα την παροχή νομικών υπηρεσιών ή άλλες οικονομικές δυσχέρειες, ο 49χρονος εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά. Μάλιστα δεν είχε διστάσει να χρησιμοποιήσει και το παιδί του λέγοντας πως έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Επίσης συνήθιζε να εμφανίζει πλαστά παράβολα και συγχρόνως να  πουλάει – όταν είχε άδεια άσκησης του επαγγέλματος – υποθέσεις που ‘χε αναλάβει.

Παράλληλα όπως προκύπτει από μαρτυρίες θυμάτων του, δεν δίσταζε να εκβιάζει και να απειλεί τα θύματά του, όταν του ζητούσαν πίσω τα χρήματα που τους είχε αποσπάσει.

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 13 απάτες -όπως προείπαμε- που φέρεται να διέπραξε, ενώ το οικονομικό όφελος που αποκόμισε ξεπερνά τις 190.000 ευρώ.

Με τη σε βάρος του δικογραφία, για αντιποίηση Αρχής, πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Χαρακτηριστική περίπτωση της δράσης του 49χρονου, όπως αναφέρει το patrastimes, είναι αυτή με θύμα γνωστή πατρινή που διαμένει στην περιοχή της Λεωφόρου Αμερικής, την οποία πλησίασε και με «όχημα» την πάθηση του ανήλικου παιδιού του, για το οποίο ανέφερε πως πάσχει από ανίατη ασθένεια, τονίζοντας πως είναι στο τελικό στάδιο , με αποτέλεσμα να τις αποσπάσει ποσό 15.000 ευρω.

Η γυναίκα μάλιστα , συγκλονισμένη από το δράμα που περνούσε ο 49χρονος, συχνά του έκανε το τραπέζι,  ενώ σε ορισμένα από αυτά είχε κάνει την εμφάνισή της μαζί του μια γυναίκα,  η οποία συστηνόταν ως σύζυγός του.

Να σημειωθεί πως όταν η γυναίκα θύμα του δικηγόρου, κατάλαβε πως πρόκειται για απατεώνα , προέβη στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος του.

Άλλο θύμα του ήταν ένας αυτοκινητιστής, από τον οποίο πάλι επικαλούμενος το πρόβλημα υγείας του παιδιού του, αρχικά ζήτησε το ποσό των 15.000 ευρώ  και τελικά απέσπασε ποσό 5.000 ευρώ.

Όταν ο αυτοκινητιστής άρχισε να απαιτεί την επιστροφή των χρημάτων του, τότε ο 49χρονος άρχισε να τον απειλεί,  δηλώνοντάς του πως θα τον καταγγείλει για τοκογλυφία.

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.