Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με εβραϊκό κιπά.

Με το χαρακτηριστικό εβραϊκό κιπά εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε εκδήλωση που έγινε το πρωί για τα αποκαλυπτήρια μνημείου στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου βρισκόταν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο το εβραϊκό νεκροταφείο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία του μνημείου του εβραϊκού νεκροταφείου, αλλά και στην ντροπή που μπορεί να αισθάνεται η Θεσσαλονίκη απέναντι στους συνεργάτες των Ναζί.

«Aν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να φανταστούμε τον πόνο και την οδύνη των άλλων. Αν τελικά για εμάς τους Θεσσαλονικείς μη Εβραίους είναι δύσκολο να φανταστούμε τον πόνο των δικών μας Εβραίων, ίσως έχει έρθει επιτέλους η στιγμή να ψελίσσουμε ότι και για τους Εβραίους συμπολίτες μας είναι πλέον αδύνατον να φανταστούν την ντροπή μας», τόνισε στον λόγο του ο Γιάννης Μπουτάρης. 

Πηγή: newsbomb.gr

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.