Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Σκέφτονται ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου

Φαίνεται πως η ανασκαφική έρευνα στην Αμφίπολη έχει εξάψει την… αρχαιολογική φαντασία πολλών. Και αν μιλάμε για κάτι το οποίο δεν μπορεί να φέρει στο φως η σκαπάνη των αρχαιολόγων τότε υπάρχει και η λύση της ανακατασκευής! Κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί στη Ρόδο με τον Κολοσσό…

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου της Ρόδου, Φώτη Χατζιδιάκου, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιστήμονες θα εξετάσουν το θέμα της ανακατασκευής του Κολοσσού κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο νησί την άνοιξη του 2015.

«Σκεφτόμαστε πάντα το ενδεχόμενο ανακατασκευής του Κολοσσού. Πρέπει να το κάνουμε; Σε τι θα χρησιμεύσει; Σε ποιον θα μοιάζει;» ανέφερε ο δήμαρχος της Ρόδου και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τους επιστήμονες. Το σημείο που θα τοποθετηθεί επίσης παραμένει προς διερεύνηση».

Όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο, τα τελευταία 30 χρόνια, οι δήμαρχοι της πόλης στο νησί αυτό της νοτιοανατολικής Ελλάδας είχαν εκφράσει επανειλημμένως την επιθυμία να ανακατασκευάσουν τον Κολοσσό, όμως τα σχέδιά τους δεν προχώρησαν, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης χρηματοδότησης.

Το 2000 η δημοτική αρχή του νησιού των Ιπποτών είχε προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό υποβολής προσφορών, ο οποίος όμως ήταν άγονος, υπενθυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο δήμαρχος της Ρόδου βρίσκεται στο Παρίσι στο πλαίσιο της παρουσίασης μιας μεγάλης έκθεσης που είναι αφιερωμένη στην ιστορία της Ρόδου, το διάστημα μεταξύ 14ης Νοεμβρίου και 9ης Φεβρουαρίου, στο Μουσείο του Λούβρου.
Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.