Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Βαριά καμπάνα, για τον οδηγό νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο στην Εγνατία.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 29,5 ετών σε βάρος του 40χρονου Ρουμάνου οδηγού που προκάλεσε το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα τον Οκτώβριο του 2014 στην Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο της Βέροιας.

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος ήταν έξι νεκροί και 31 τραυματίες.

Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή. Επειδή όμως τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε είναι σε βαθμό πλημμελήματος, η ανώτερη εκτιτέα ποινή είναι τα 10 χρόνια (από τα οποία εξέτισε ήδη 4,5 μήνες ως προσωρινά κρατούμενος).

Το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την εκτιτέα ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως, πράγμα που σημαίνει ότι εφόσον συγκεντρώσει και καταβάλει τα χρήματα θα αφεθεί ελεύθερος, καθώς η έφεση αποφασίστηκε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Η νταλίκα που οδηγούσε ο 40χρονος έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε δεκάδες οχήματα που εκείνη την ώρα ήταν ακινητοποιημένα, στο ύψος της Μέσης Ημαθίας, περιμένοντας να ολοκληρωθούν εργασίες της ΔΕΗ και να δοθεί στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας. Στην απολογία του ο οδηγόε της νταλίκας επικαλέστηκε βλάβη στα φρένα της νταλίκας και υποστήριξε ότι ήταν ελλιπής η προειδοποιητική σήμανση.

Πάντως, η έρευνα, για περαιτέρω ευθύνες γύρω από τις συνθήκες του πολύνεκρου δυστυχήματος, συνεχίζεται από τον ανακριτή Βέροιας.

Πηγή: ΑΠΕ

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.