Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Εστιατόριο στο Κολωνάκι, έκοβε 5 χρόνια πλαστές αποδείξεις.

Ένας 55χρονος, διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος εταιρείας που λειτουργεί ως εστιατόριο- καφετέρια στο Κολωνάκι, συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο στην έδρα της επιχείρησης, από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, εντοπίστηκαν δύο νόμιμες σε χρήση ταμειακές μηχανές και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που εξέδιδε εικονικές αποδείξεις, οι οποίες προσομοίαζαν με τις προβλεπόμενες.

Διαπιστώθηκε ότι από το 2009 έως το 2014, χρησιμοποιώντας διαμορφωμένο λογισμικό, οι παραγγελίες των πελατών καταχωρούνταν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στη συνέχεια εκτυπώνονταν παράνομες αποδείξεις, σε θερμικό χαρτί, ίδιες με τις νόμιμες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πελάτης να νομίζει ότι έλαβε νόμιμο παραστατικό.

Όπως διαπιστώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 15.573 αποδείξεις συνολικής αξίας 28.031,40 ευρώ.

Μέσω της μη έκδοσης παραστατικών, η εν λόγω επιχείρηση απέφυγε την απόδοση ΦΠΑ, το ύψος του οποίου αναμένεται να προσδιοριστεί από την αρμόδια ΔΟΥ, υπολογίζεται όμως σε χιλιάδες ευρώ.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για ποινικές και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τις διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται και ο 51χρονος αδερφός του συλληφθέντος, επίσης διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος της επιχείρησης.

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.