Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Ένα ταμείο, μια σύνταξη, για όσους ασφαλίστηκαν μετά το 1992.

Την άμεση ένταξη όλων των Ταμείων, κύριων και επικουρικών, στο ΙΚΑ και τη δημιουργία ενός Ταμείου κύριας ασφάλισης, ενός επικουρικού και ενιαίες παροχές για όλους τους Ελληνες. Αυτό προβλέπει το σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό, το οποίο έχει υποβληθεί στην «επιτροπή σοφών» στο υπουργείο Εργασίας.
Το σχέδιο που είναι υπό επεξεργασία, για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού από τη νέα κυβέρνηση, προβλέπει την ένταξη όλων των ασφαλισμένων μετά από το 1992 στο νέο σύστημα, αλλά και μεταβατικές διατάξεις, για τους παλιότερους ασφαλισμένους.Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο που δημοσίευσε το «Βήμα», έχει δύο άξονες: τις άμεσες ενέργειες για τη συγχώνευση όλων των Ταμείων, αλλά και τη δημιουργία ενός νέου συνταξιοδοτικού συστήματος στο οποίο θα ενταχθούν υποχρεωτικά όσοι ασφαλίστηκαν μετά από το 1992.Oι άμεσες αλλαγές περιλαμβάνουν: Συγχώνευση όλων των Ταμείων- κύριων και επικουρικών- στο ΙΚΑ, ενιαίες παροχές σε όλα τα συγχωνευμένα Ταμεία, συμπληρωματικοί πόροι για υποστήριξη των γενεών που βγαίνουν άμεσα στη σύνταξη.

Πηγή: freegossip.gr

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.