Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για εταιρεία που θα μας σώσει.

«Άφαντη» η εταιρεία που υποστηρίζει πως διαθέτει τα 600 δισ. για τη σωτηρία της Ελλάδας

Η υπόθεση για τα «600 δισ. των ομογενών που θα σώσουν την Ελλάδα», κέρδισε ευρύτερη δημοσιότητα με την εμφάνιση των φερόμενων ως εκπροσώπων του Αρτέμη Σώρρα στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Η «αποκάλυψη» για το τεράστιο ποσό που μπορεί να καλύψει το ελληνικό χρέος και να μείνει και… περίσσευμα, προκάλεσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, που όπως είναι φυσικό θέλησε να πληροφορηθεί περισσότερα για αυτούς που ισχυρίζονται ότι μπορούν να μας απαλλάξουν από Μνημόνια, περικοπές και νέα μέτρα.

Ωστόσο, γρήγορα η υπόθεση άρχισε να καταρρέει με το υπουργείο Οικονομικών να ανακοινώνει ότι ουδέποτε είχε ενημέρωση για το ποσό αυτό και να αποκαλύπτεται ότι το έγγραφο που αναφέρει ότι το ποσό βρίσκονταν σε χρεόγραφα του αμερικανικού δημοσίου ήταν πλαστό.

Όσο για την τράπεζα του Καναδά, Bank of Montreal, που σύμφωνα με τους εκπροσώπους του «END», είχαν κατατεθεί τα χρήματα, διαθέτει καταθέσεις που μετά βίας ξεπερνούν τα 150 δισ. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο οργανισμός «End National Dept» (Τέλος του Δημόσιου Χρέους) ήταν ο φερόμενος ως διαχειριστής των 600 δισ. και της διαδικασίας μεταβίβασής τους στο ελληνικό κράτος.

Η διάψευση των δεδομένων που είχαν παρουσιάσει από τον «END», όμως συνεχίζεται με τα γραφεία της εταιρείας που υποτίθεται πως διαθέτει τα χρήματα για την εξαγορά του ελληνικού χρέους από αμερικανικά ομόλογα, με λήξη τον Αύγουστο του 2014, να αποδεικνύονται… άδεια.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το γραφείο λέγεται Federal Stock Transfer & Custody Agents Inc., στο όνομα Greg Pappas, 60 Marycroft Ave, γραφείο 4, Woodbridge Ontario, Canada, L4L 5Y5.

Όπως, όμως, αποκαλύπτεται με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», στον παραπάνω χώρο, στον Καναδά βρίσκεται μόνο ένα κτίριο οκτώ γραφείων. Σε κάθε εξωτερική πόρτα υπάρχει και ένα γραφείο με όνομα επιχείρησης.

Στο συγκεκριμένο όμως γραφείο 4, τα ρολά ήταν κατεβασμένα και δεν υπάρχει κανένα όνομα επιχείρησης. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η επίσκεψη έγινε σε εργάσιμη ημέρα και ώρα και τα υπόλοιπα γραφεία ήταν ανοιχτά. Ακόμη, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα γραφεία που έγραφαν το όνομα στις θέσεις πάρκινγκ, αυτές που αναλογούν στο γραφείο 4 δεν έγραφαν «Federal Stock Transfer», όπως θα αναμένονταν. Τέλος, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, στην πόρτα το μόνο που αναγράφεται είναι η πλήρης διεύθυνση.

Δείτε τη φωτογραφία από τα γραφεία της «εταιρείας» που φέρεται να διαθέτει το τεράστιο ποσό…

Πηγή: newsbeast.gr

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.