Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΑΣΟΚ με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τους: Παναγιώτη Ρήγα, Γραμματέα ΚΟ ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τριαντάφυλλο αρμόδιο Εισηγητή Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ και Γιώργο Παπακωνσταντή, Γραμματέα του Τομέα Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Χρήστο Πρωτόπαππα, μέλος της ομάδας παρακολούθησης του Κυβερνητικού έργου, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.

 

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο του υπό συζήτηση νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Η Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την άποψη ότι μια ουσιαστική αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αναγκαία. Επεσήμανε μάλιστα, ότι στο παρελθόν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνες οι οποίες είχαν θεσμοθετήσει τα σημαντικότερα νομοθετήματα εκσυγχρονισμού της Αστυνομίας με κορυφαίο τον νόμο 1481/84 για την ενοποίηση Αστυνομίας Πόλεων και Χωροφυλακής.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν από την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ και αντιμετωπίστηκαν θετικά από τον Υπουργό τα εξής:

Α. Διατηρείται το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και οι Κλάδοι υπάγονται στον Αρχηγό της.

Β. Σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας (Νομού) συγκροτείται υπηρεσία αντίστοιχη με τη σημερινή Αστυνομική Διεύθυνση με επικεφαλής ανώτερο αξιωματικό.

Γ. Σε επίπεδο Περιφέρειας συγκροτούνται Διεύθυνση Ασφάλειας και Διεύθυνση Τάξης, οι οποίες συνεργάζονται και συντονίζονται ενιαία κατά τρόπο συγκεκριμένο.

Δ. Δεν θίγονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο οι κείμενες διατάξεις για τις μεταθέσεις των αστυνομικών (Π.Δ. 100/2003) και διατηρείται ως τόπος συμφερόντων η Περιφερειακή Ενότητα (Νομός).

Ε. Δεν μεταβάλλεται η νομοθετική ρύθμιση για την εκπροσώπηση του προσωπικού της Ελ.Ασ.

ΣΤ. Δεν αυξάνεται ο αριθμός των ανώτατων αξιωματικών.

Συζητήθηκαν επίσης και τέθηκαν προβληματισμοί σχετικά με την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των αστυνομικών, το σύστημα κρίσεων και της αντικειμενικής αξιολόγησης του προσωπικού και διαπιστώθηκε η ανάγκη περαιτέρω συζήτησης για τη μεταβολή της διαδικασίας επιλογής της φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας.

Επιμέρους προτάσεις οι οποίες αναφέρονται σε άλλα σημεία του νομοσχεδίου θα κατατεθούν από το ΠΑΣΟΚ κατά τη συνέχεια της συζήτησης στην επιτροπή και στην Oλομέλεια της Βουλής

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.