Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

"Εγγύηση για τη Νεολαία" - Ομιλία στο Ξενοδοχείο LUCY Καβάλα.

Οι νέοι της Ευρώπης αντιμετωπίζουν μια ανησυχητική και δύσκολη κατάσταση όσον αφορά στην πρόσβαση τους στην αγορά εργασίας και δεδομένης της κρίσης που πλήττει την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2008, τα ποσοστά ανεργίας των νέων ολοένα και αυξάνονται. Το 2014 είναι μια κρίσιμη χρονιά, διότι ξεκινά η νέα προγραμματική περίοδος 2014-2020 και νέα προγράμματα και πολιτικές πρόκειται να εφαρμοστούν με πρώτο το μέτρο για την απασχόληση των νέων με τίτλο «Εγγύηση για τη Νεολαία».

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τη συνεργασία του Δήμου Καβάλας, μέσω της δραστηριοποίησής της στην Ένωση Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) και με την υποστήριξη της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το γραφείο του Επιτρόπου Απασχόλησης κ. La'szlo Andor, διοργανώνουν υψηλού επιπέδου διάσκεψη την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 και ώρα 09.00 το πρωί στο ξενοδοχείο LUCY με θέμα «Ο ρόλος των Περιφερειών στην εφαρμογή της Εγγύησης για τη Νεολαία 2014- 2020».

 

Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετέχουν ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Ένταξη La'szlό Andor, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας ( ΔΟΕ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ σημαντική θα είναι και η εκπροσώπηση του ιδιωτικού τομέα.

 

Η προστιθέμενη αξία αυτής της εκδήλωσης είναι να φέρει σε επαφή όλους τους συναρμόδιους και εμπλεκόμενους με το θέμα φορείς από τα διάφορα

επίπεδα, δηλαδή, τοπικό, περιφερειακό και εθνικό, ευρωπαϊκούς φορείς λήψεις αποφάσεων, διεθνείς οργανισμούς και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα. Η ιδέα είναι να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς σε αυτή τη σημαντική συζήτηση, που προσπαθεί να καθορίσει και να συνδιαμορφώσει ευρέως αποδεκτές λύσεις σε αυτό το κοινό πρόβλημα, με τη συγκέντρωση των ευρωπαϊκών, εθνικών και περιφερειακών πόρων.

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.