Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Πέντε τόνοι ακατάλληλα όστρακα εντοπίστηκαν στην Αλεξανδρούπολη.

Ακατάλληλα για κατανάλωση όστρακα συνολικού βάρους πέντε τόνων και 365 κιλών εντοπίστηκαν από Λιμενικούς της Αλεξανδρούπολης. Το φορτίο, το οποίο μετέφερε σε αυτοκίνητό του ένας 50χρονος και προοριζόταν για πώληση και εμπορία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, κατασχέθηκε.

Ειδικότερα, στο τρέιλερ που ρυμουλκούσε το αυτοκίνητο βρέθηκαν 15 σάκοι που περιείχαν 327 κιλά όστρακα του είδους «τελλίνα» και 41 σάκοι που περιείχαν 609 κιλά όστρακα του είδους «αχιβάδα».

Άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποίησαν στη συνέχεια έρευνα στις εγκαταστάσεις του παλαιού γαριδοτροφείου Αλεξανδρούπολης, σημείο όπου διαπιστώθηκε ότι κατευθυνόταν ο 50χρονος οδηγός.

Στην περιοχή συνελήφθησαν ο 72χρονος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων επειδή τις λειτουργούσε χωρίς άδεια, καθώς και ένας 64χρονος που φέρεται ως μισθωτής μέρους των εγκαταστάσεων.

Επιπλέον, συνελήφθησαν ένας 40χρονος και δύο 60χρονοι, οι οποίοι φέρονται ότι είχαν αποθηκεύσει και επεξεργάζονταν μαζί με τους άλλους δύο, όστρακα επίσης ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και συγκεκριμένα: 1.170 κιλά του είδους «τελλίνα», 850 κιλά του είδους «κυδώνια» και 2.400 κιλά του είδους «αχιβάδα».

Την προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ενώ επίσης κατασχέθηκαν το ΙΧ αυτοκίνητο μαζί με το τρέιλερ.
Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.