Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Δεύτερη ευκαιρία για το κοινωνικό μέρισμα

Πολλοί από τους φορολογούμενους που βλέπουν τώρα τις αιτήσεις τους για το κοινωνικό μέρισμα να απορρίπτονται είναι πιθανό να επανακριθούν μετά τις 30 Ιουνίου, όπως γράφει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», επικαλούμενος πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Η επανεξέταση θα γίνει με βάση τα εισοδήματα που θα δηλώσουν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις και τότε μπορεί να ενταχθούν και αυτοί στους δικαιούχους.

Τη δεύτερη αυτή ευκαιρία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να «χριστούν» δικαιούχοι θα την έχουν κατά προτεραιότητα οι μακροχρόνια άνεργοι, εφόσον παραμείνει αδιάθετο υπόλοιπο από το ποσό των 450 εκατ. ευρώ μετά την οριστική υποβολή και εκκαθάριση όλων των αρχικών αιτήσεων.

Αν το ποσό που θα παραμείνει αδιάθετο διαπιστωθεί ότι είναι πολύ μεγάλο, τότε υπάρχει πιθανότητα να επανακριθούν και να «χριστούν» εκ των υστέρων δικαιούχοι πολύ περισσότεροι φορολογούμενοι.

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.