Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Άγρια βεντέτα για τα beach bar στη Μύκονο - Πυροβολισμοί σε ταμπέλες.

Πυροβολισμοί στις ταμπέλες, απειλητικά SMS, φουσκωτοί που εκβιάζουν και υβριστικές επιθέσεις συνθέτουν την πιο σκληρή αντι παράθεση που έχει δει το νησί τα τελευταία χρόνια - Οι μηνύσεις και η μάχη μεταξύ των ιδιοκτητών των δύο πιο hot μπαρ της Ελλάδας

Με φόντο τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και τα εκατομμύρια τουρίστες που συρρέουν στην παραλία Paradise, δύο από τους «άρχοντες» της διασκέδασης στη Μύκονο διασταυρώνουν τα ξίφη τους και πρωταγωνιστούν σε μια σφοδρή δικαστική αντιπαράθεση. Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες των κέντρων διασκέδασης «Super Paradise», που βρίσκεται στη θέση Πλυντρί, και «Tropicana», τα οποία έχουν ταυτιστεί με τη διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσεως στο Νησί των Ανέμων.

Η σφοδρή αντιδικία των δύο επιχειρηματιών, που μάλιστα είναι και συγγενείς και στο παρελθόν είχαν αγαστές επιχειρηματικές σχέσεις, αποτελεί αν όχι το πρώτο, ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στο κοσμοπολίτικο νησί. Απειλές, ύβρεις και επιθέσεις που περιλαμβάνουν ακόμη και τον εκσφενδονισμό σταχτοδοχείων σε δημόσιους χώρους είναι στην ημερήσια διάταξη. Πλέον, στις δύο αντίδικες πλευρές απαγορεύεται με απόφαση του Πρωτοδικείου της Σύρου να πλησιάζει η μια την άλλη σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων! Σκοπός είναι να μην οξυνθούν περαιτέρω τα πνεύματα, εν όψει και της τουριστικής περιόδου που έχει ξεκινήσει.
Οπως προκύπτει από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση και την οποία αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», η διαμάχη των δύο επιχειρηματιών, του Ιάκωβου Ξυδάκη, ιδιοκτήτη του «Super Paradise», και του Σταμάτη Δακτυλίδη, που εκμεταλλεύεται το μπαρ «Tropicana», ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, αλλά μόλις τον περασμένο Απρίλιο κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες. Αφορμή αποτέλεσε η επίθεση που ισχυρίζεται ότι δέχτηκε ο ιδιοκτήτης του «Super Paradise» από τον ιδιοκτήτη του κέντρου «Tropicana», που βρίσκεται στην περιοχή Καλαμοπόδι. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην αίτησή του (ασφαλιστικά μέτρα) ο κ. Ξυδάκης, στις 29 Μαρτίου κι ενώ καθόταν σε καφετέρια του νησιού με φίλους του, «ξαφνικά και χωρίς να έχει μεσολαβήσει τίποτα» δέχτηκε την επίθεση του αντιδίκου του, ο οποίος, όπως αναφέρει, ενώ προσπαθούσε να τον ρίξει στο έδαφος, φώναζε: «Θα σας κλείσω, ρε μ..., θα σας γ... οικογενειακώς, δεν θα μου γλιτώσετε». Το αποκορύφωμα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του «Super Paradise», ήταν όταν ο Στ. Δακτυλίδης του πέταξε ένα γυάλινο σταχτοδοχείο. Ο δράστης της επίθεσης στη συνέχεια αποχώρησε, αλλά τα όσα έπραξε καταγράφηκαν σε βίντεο που προσκομίστηκε στις αστυνομικές αρχές.

«Τελειώσατε μεγάλε»

Στην αίτηση που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Σύρου, ο Ιάκωβος Ξυδάκης αναφέρει ότι είχε δεχθεί λίγες ημέρες πριν από το εν λόγω περιστατικό δύο μηνύματα στο κινητό του από τον αντίδικό του. Πρόκειται για «ένα εικονομήνυμα με φωτογραφία της πλάτης ενός μεγαλόσωμου κυρίου που φορούσε μια μαύρη μπλούζα με το σήμα της επιχείρησης του κ. Δακτυλίδη και αμέσως μετά ένα μήνυμα από το κινητό του τηλέφωνο με τη φράση “Τελειώσατε μεγάλε” σε greeklish», αναφέρει στην αίτησή του ο κ. Ξυδάκης.  Ο ίδιος επισημαίνει πως η συμπεριφορά του αντιδίκου του άρχισε να τον τρομοκρατεί ότι μπορεί να δεχθεί επίθεση από τους «ειδικά διαμορφωμένους υπαλλήλους» του ιδιοκτήτη του «Tropicana» Ετσι, όπως λέει, κατέφυγε στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, χωρίς ωστόσο να υποβάλει μήνυση. Εκεί, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ίδιος, ο κ. Δακτυλίδης δέχθηκε τις συστάσεις των αστυνομικών: «Aποδέχθηκε μέρος των καταγγελλομένων από εμένα και προκειμένου να δικαιολογηθεί ανέφερε αόριστα παράπονα για δικές μου προκλήσεις».

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.