Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

ΚΑΒΑΛΑ: Πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου και της 101ης επετείου από την Απελευθέρωση της Καβάλας, το έτος 1913

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ 101ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 1913

ΚΑΒΑΛΑ: Πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου και της 101ης επετείου από την Απελευθέρωση της Καβάλας, το έτος 1913

 

Για τον εορτασμό της εορτής του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου και της 101ης επετείου από την απελευθέρωση της Καβάλας το έτος 1913, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ των οδών, πλατειών, του Φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών και Οργανισμών, κατά τις βραδινές ώρες από την 28η έως και την 29η Ιουνίου 2014.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις οκτώ (8) το πρωί της 28ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 29ης Ιουνίου 2014.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

19:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου

20:15 Απόδοση τιμών κατά την προσέλευση των επισήμων.

21:00 Επίσημη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και τμημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων δια των οδών: Ομονοίας (έως τα παλαιά Δικαστήρια) Κουντουριώτου - Ύδρας με κατάληξη στο μνημείο άφιξης του Αποστόλου Παύλου όπου θα τελεστεί αρτοκλασία.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

07:00 Όρθρος και Πανηγυρική, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με Θείο Κήρυγμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου.

08:00 Επίσημη Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

10:00 Προσέλευση επισήμων και απόδοση τιμών από τη Στρατιωτική Μουσική ΛΣΜΣ/4ο Σώμα Στρατού

10:15 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα. Γαϊτανίδου Αθανασία, Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Δήμαρχο Καβάλας, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, πρώην Βουλευτές, Προέδρους Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ., Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου, Προϊσταμένους Δημοσίων Υπηρεσιών,

Προϊσταμένους Ν.Π.Δ.Δ.-Οργανισμών-Τραπεζών, Αξιωματικούς Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού, του Πυροσβεστικού Σώματος, Περιφερειακούς Έφορους Προσκόπων και Οδηγών με στολή, Προέδρους Επιστημονικών Οργανώσεων, Αντιπροσώπους Τύπου, Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Προέδρους Λογοτεχνικών Σωματείων, Προέδρους Επιμελητηρίων, Προέδρους Επαγγελματικών Οργανώσεων, Προέδρους Εργατικών Οργανώσεων, Προέδρους Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, Προέδρους άλλων Σωματείων και Συλλόγων.

 

Τήρηση Ενός Λεπτού Σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

 

20:00 Επίσημη Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

21:30 Αγρυπνία στην Μνήμη του Αποστόλου Παύλου και των λοιπών Αγίων Αποστόλων στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική Α΄ στους Φιλίππους.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές. Τελετάρχες ορίζουμε τον κ. Αλέξανδρο Αρμάγο, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και τον κ. Ιωάννη Τατσίδη, υπάλληλο του Δήμου Καβάλας.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΓΡΑΝΑΣ

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.