Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Καταδικάστηκε παιδίατρος, για λάθος διάγνωση σε βάρος 5χρονου

Παιδίατρος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή, για λανθασμένη διάγνωση που «στοίχισε» τη ζωή σε πεντάχρονο αγόρι. Το Εφετείο Θεσσαλονίκης, που εξέτασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση -διατηρώντας την πρωτόδικη ποινή- έκρινε ότι ο θάνατος επήλθε συνεπεία αμέλειας και παραλείψεων της παιδιάτρου, η οποία δεν διέγνωσε σκωληκοειδίτιδα στο ανήλικο.

Το άτυχο αγοράκι νοσηλεύτηκε τον Ιούνιο του 2007 στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων της Θεσσαλονίκης, από το οποίο όμως πήρε εξιτήριο, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει, αφού η κατηγορούμενη γιατρός αξιολογώντας τα ευρήματα των εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκε το ανήλικο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για απλό κρούσμα γαστρεντερίτιδας. Απολογούμενη αρνήθηκε την κατηγορία, ισχυριζόμενη ότι προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που επιτάσσει η ιατρική επιστήμη.
Πηγή: newsbeast.gr
Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.