Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Μάρτυρες υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Να διακοπεί η κράτησή του στα ειδικά κελιά των φυλακών Κορυδαλλού ζητάει ο Σάββας Ξηρός που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη συμμετοχή του στη 17 Νοέμβρη

Για βαριά κατάσταση της υγείας του Σάββα Ξηρού και για το αίτημα που θα υποβληθεί σήμερα στις δικαστικές Αρχές για κατ' οίκον νησηλεία, έκανε λόγο το πρωί σε δηλώσεις του, ο συνήγορός του Σπύρος Φυτράκης.

Υποστήριξε ότι τις δύο πρώτες φορές το δικαστήριο έκανε αυτό που έπρεπε και έδωσε εντολή για νοσηλεία σε ειδικό θεραπευτήριο, μία φορά στη Θεσσαλονίκη για τρεις μήνες και μια φορά στη Λάρισα για ένα μήνα. Ωστόσο, τόνισε, ότι «οι αστυνομικές Αρχές μετά από παρέμβαση ανώτερων αξιωματούχων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, διέκοψαν τη νοσηλεία του Σάββα Ξηρού τον οποίο επανέφεραν στις φυλακές με όρους και συνθήκες πολύ βαριές, επιβαρύνοντας επιπλέον την κατάσταση της υγείας του».

Στο σημερινό δικαστικό αίτημα του Σάββα Ξηρού αναμένεται σύμφωνα με το ΑΠΕ να καταθέσουν δύο ιατροδικαστές και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και Τάσος Κουράκης.

Πηγή: newsit.gr

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.