Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Αστυνομικοί επιτέθηκαν σε δύο νεαρούς επειδή τους είδαν να περπατούν πιασμένοι χέρι χέρι στο κέντρο της Αθήνας

Επώνυμη καταγγελία έκαναν δύο νεαροί κατά αστυνομικών καθώς υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα ομοφοβικής επίθεσης, την ώρα που περπατούσαν πισμένοι χέρι χέρι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία συνέβη την περασμένη Παρασκευή. Όπως υποστηρίζουν ο Γιώργος Κουνάνης και ο Χάρης Βασιλάκης στην «Εφημερίδα των Συντακτών», οι αστυνομικοί προχώρησαν τόσο σε λεκτική όσο και σε σωματική βία.

Όταν τους είδαν πιασμένους χέρι χέρι άρχισαν να τους λένε: «Tι; ομοφοβία; ομοφυλόφιλη βία; τι είναι ομοφοβία; δεν προστατεύονται αυτά από τον νόμο, λες μ...κίες, έχεις γραφτεί στον δικηγορικό σύλλογο και τα λες αυτά; μας λέτε αυτά και μας κάνετε μαγκιές, εμείς ξέρουμε καλύτερα πλέον, τα έχουμε ισοπεδώσει όλα» ενώ λίγο αργότερα ο φερόμενος ως επικεφαλής της ομάδας άρπαξε τον έναν νεαρό από το χέρι και τον κόλλησε με δύναμη στον τοίχο, προκειμένου να του δείξει τι είναι «πραγματική βία».

Οι δύο νεαροί καταγγέλλουν επίσης πως το κέντρο της Άμεσης Δράσης αρνήθηκε να παρέμβει, και τους παρέπεμψε στη ΓΑΔΑ. «Από εκείνο το βράδυ βρισκόμαστε σε έναν ψυχολογικό κυκεώνα. Αισθανόμαστε εντελώς απροστάτευτοι. Νιώθουμε λες και βιαζόμαστε από αυτούς που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν», αναφέρουν οι νεαροί.

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι κατέγραψε το συμβάν στο πλαίσιο του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, ενώ ο εκπρόσωπός του, Παναγιώτης Δημητράς, καταγγέλλει με τη σειρά του την ολιγωρία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.