Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Ποινές στις τράπεζες που ΔΕΝ θα βοηθούν τους απελπισμένους δανειολήπτες

Αντιμέτωπες με πρόστιμα θα βρίσκονται οι τράπεζες που δεν εφαρμόζουν τα όσα προβλέπουν οι θεσμικές διατάξεις για τις ρυθμίσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων νοικοκυριών κι επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με  το «Έθνος», στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί και θα αφορά τις προαπαιτούμενες δράσεις της κυβέρνησης, θα περιλαμβάνεται ρύθμιση σύμφωνα με την οποία η Τράπεζα της Ελλάδος θα μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις στις τράπεζες που δεν εφαρμόζουν ή, για την ακρίβεια, παραβιάζουν τον κώδικα δεοντολογίας μεταξύ των τραπεζών και των δανειοληπτών.

Με ποιον τρόπο θα μπορούν όμως οι τράπεζες να διευθετούν τα εξυπηρετούμενα δάνεια των φυσικών προσώπων;

- Παραχώρηση της κυριότητας της κατοικίας του δανειολήπτη στην τράπεζα με την δυνατότητα σε εκείνον να μείνει σε αυτή έναντι ενός ενοικίου
- Επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου
- Μείωση επιτοκίου
- Πρόταση από την πλευρά της τράπεζας για νέα μειωμένη δόση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες στην αποπληρωμή των δανείων
 

Την ίδια ώρα, προωθείται και ο λεγόμενος εξωδικαστικός διακανονισμός για οφειλές επιχειρήσεων όχι μόνο προς τις τράπεζες αλλά και προς το Δημόσιο, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές τους.

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.