Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Η ΔΕΗ δολοφόνησε τετραπληγική γυναίκα που ζούσε με μηχανική υποστήριξη. ΠΕΘΑΝΕ λίγη ώρα αφού της έκοψαν το ρεύμα “λόγο οφειλής”

dehreymapethane05082014

Με τη ζωή της τελικά πλήρωσε τις οφειλές της στη ΔΕΗ μια τετραπληγική γυναίκα από τα Χανιά, καθώς πέθανε λίγες ώρες μετά την διακοπή ρεύματος που έκανε η ΔΕΔΔΗΕ στο σπίτι της, εξ αιτίας απλήρωτων λογαριασμών…

Η Χανιώτισσα Ευτυχία Παπαδάκη, όπως αναφέρουν τα haniotika-nea.gr, ήταν τετραπληγική τα τελευταία 15 χρόνια και είχε ανάγκη μηχανικής υποστήριξης για να διατηρηθεί στη ζωή. Οι συγγενείς που, μετέβησαν στο Αστυνομικό μέγαρο Χανίων για να υποβάλλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο της άτυχης γυναίκας. υποστηρίζουν πως από την ώρα που διεκόπη η παροχή ρεύματος στο σπίτι, η γυναίκα δεν άντεξε και έσβησε.

Και την ίδια στιγμή που μια τετραπληγική γυναίκα πεθαίνει επειδή απλά είναι φτωχή, κόμματα, οργανισμοί, και ιδιωτικές επιχειρήσεις τεραστίων μεγεθών της οφείλουν δισεκατομμύρια, χωρίς να τολμά κανείς καν να τους ακουμπήσει…

Ούτε μια συγνώμη δεν περίσσεψε στους ανάλγητους γραφειοκράτες της ΔΕΗ για την εγκληματική τους ενέργεια να κόψουν το ρεύμα σε μεσήλικα τετραπληγική γυναίκα, με αποτέλεσμα να πεθάνει λίγη ώρα αργότερα, αφού κρατιόταν στη ζωή από μηχανήματα υποστήριξης.

Με μια ανακοίνωση κυνισμού ανάλογου με εκείνου της ίδιας της πράξης τους, η ανακοίνωση της ΔΕΗ ούτε λίγο-ούτε πολύ επιρρίπτει σαφώς τις ευθύνες στην ίδια την άτυχη γυναίκα που δεν είχε… φροντίσει να σηκωθεί από το κρεβάτι του πόνου στο οποίο ζούσε μέχρι σήμερα, για να περιμένει στην ουρά και να τους δηλώσει πως είναι… κατάκοιτη !

“Ήταν πρακτικά αδύνατο για τη ΔΕΗ να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας της τετραπληγικής γυναίκας, η οποία πέθανε την Τετάρτη στα Χανιά μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του σπιτιού της”, έλεγε η κατάπτυστη ανακοίνωση της ΔΕΗ, καθώς, σε μια πόλη όπως τα Χανιά, οι πάντες γνωρίζουν τους πάντες, και ήταν απολύτως αδύνατον να μη γνωρίζουν πως την ώρα που σταματούν το ρολόι της παροχής της, την ίδια στιγμή σταματούν και το ρολόι της ζωής της…

Ακόμη όμως και αν όντως ΔΕΝ γνώριζαν, τότε ίσως θα έπρεπε η ΔΕΗ να βρίσκει έναν άλλο τρόπο, ώστε πριν διακόπτει τις παροχές, να έρχεται σε άμεση επαφή με τους ενοίκους, για να δεί ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΔΙΧΩΣ ΡΕΥΜΑ, και αν από αυτό εξαρτάται η ίδια τους η ζωή, όπως στην τραγική περίπτωση της 56χρονης Ευτυχίας Παπαδάκη.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, οι συγγενείς της 56χρονης κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ τα αίτια του θανάτου θα προσδιοριστούν μετά από νεκροψία.

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.