Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Στις φλόγες κατάστημα ρούχων στην Ξάνθη

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Ξάνθης νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Πρόκειται για το κατάστημα Terranova που βρίσκεται επί της οδού Μιχαήλ Καραολή και από την οροφή του κτιρίου στο το οποίο στεγάζεται το ίδιο λίγο μετά τις 8.30 το πρωί του Σαββάτου άρχισαν να βγαίνουν πυκνοί μαύροι καπνοί. 

Λίγη ώρα νωρίτερα χτύπησε ο συναγερμός του καταστήματος, ενώ αυτό ήταν κλειστό, χωρίς ωστόσο αρχικά να γίνει αντιληπτός ο λόγος. Υπάλληλος άνοιξε την πόρτα λίγο μετά τις 8.00 όταν και αντελήφθη πως από την οροφή του κτηρίου έβγαιναν καπνοί. Άμεσα στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε η Πυροσβεστική με συνολικά τέσσερα επανδρωμένα οχήματα καθώς και η Αστυνομία που απέκλεισε τον χώρο αποτρέποντας τη κίνηση τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών.

Η φωτιά δεν άργησε να επεκταθεί στον πάνω όροφο του κτηρίου, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες εικάζεται πως ξεκίνησε από κάποιο βραχυκύκλωμα σε καλώδιο. Ο πάνω όροφος του κτηρίου χρησιμοποιείται ως αποθήκη και εντός αυτού βρίσκονταν εμπορεύματα. Οι Αρχές προληπτικά προχώρησαν στην εκκένωση των γύρω καταστημάτων ζητώντας από τους πολίτες και τους ιδιοκτήτες να απομακρυνθούν.

Πυκνοί μαύροι καπνοί σκέπασαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά το κέντρο της πόλης προκαλώντας τα βλέμματα και τον ενδιαφέρον των κατοίκων που έσπευσαν να δουν τι είχε συμβεί. Από τη φωτιά δεν υπήρξαν τραυματισμοί αν και όταν αυτή βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη οι πυκνοί καπνοί δημιουργούσαν δυσφορία.

Χρειάστηκε περισσότερη από μια ώρα για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, ενώ στο κατάστημα μετέβη και συνεργείο της ΔΕΗ το οποίο διέκοψε την παροχή ηλεκτροδότησης για προληπτικούς λόγους. Το μέγεθος των καταστροφών που προκλήθηκαν δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, ενώ μόλις οι φλόγες τέθηκαν υπό έλεγχο οι υπάλληλοι του καταστήματος εισήλθαν σε αυτό αφαιρώντας τα ρούχα που βρίσκονταν στο εσωτερικό.

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.