Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Δέσμευση Τσανάκα για την ολοκλήρωση επιδιορθώσεων των 2 σχολείων της Καβάλας.

tsanakastatikothta07092014

Τη δέσμευσή της ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από μέρους του Δήμου Καβάλας ώστε να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες οι απαραίτητες εργασίες επιδιόρθωσης των δυο σχολικών μονάδων στην περιοχή του Αγίου Λουκά και την Παναγία, έδωσε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα.

Η δήμαρχος θέλησε να καθησυχάσει τόσο τους γονείς, όσο τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 21ου Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Λουκά και του 5ου Γυμνασίου Καβάλας επισημαίνοντας ότι οι εργασίες που επιβάλλεται να γίνουν για την αποκατάσταση των δυο σχολικών μονάδων μπορούν να γίνουν από το Δήμο Καβάλας με ίδια έσοδα.

Ειδικότερα, για το 21ο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Λουκά η δήμαρχος είπε ότι το κτίριο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στατικότητας κι εφόσον οι μελέτες δείξουν το επιβεβαιώσουν τότε τα συνεργεία του Δήμου θα ξεκινήσουν εργασίες για την ενίσχυση της θεμελίωσης και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο. Στο διάστημα αυτό και μέχρι την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών οι μαθητές θα μεταφερθούν στο 22ο δημοτικό σχολείο.
Η δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι αν και εφόσον οι εργασίες ολοκληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα τότε οι μαθητές από τη νέα χρονιά θα επιστρέψουν κανονικά στο σχολείο τους.

Αναφορικά με το 5ο Γυμνάσιο, η δήμαρχος αναφέρθηκε στην έκταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει κυρίως ο πρώτος όροφος και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάσει ολόκληρο το κτίριο λόγω του ότι είναι διατηρητέο κτίσμα, προτείνοντας την προσωρινή μεταφορά των μαθητών στο Πειραματικό Γυμνάσιο μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών τοποθέτησης του προστατευτικού πλέγματος και τις απομάκρυνσης των επικίνδυνων επιχρισμάτων. Στη συνέχεια, οι μαθητές θα μπορέσουν να εγκατασταθούν στον ισόγειο του κτιρίου ενώ ταυτόχρονος στο επάνω όροφο να πραγματοποιούνται τμηματικά οι εργασίες αποκατάστασης.

Η Δήμητρα Τσανάκα διαβεβαίωσε όλους τους εμπλεκόμενους ότι δεν είναι πρόθεση ούτε προσωπικά της ίδιας ούτε του Δήμου Καβάλας να καταργηθεί η συγκεκριμένη σχολική μονάδα ή το ιστορικό διατηρητέο κτίριο ν’ αποκτήσει άλλη χρήση. Τέλος, τόνισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι πρώτες εργασίες αποκατάστασής.

Τελευταία τροποποίησηΔευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 00:12
Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.