Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Τάισαν μικρούς μαθητές φαγητό με τριμμένο γυαλί και πέτρες

Γεύματα με τριμμένο γυαλί και πέτρες που τους είχαν σερβίρει στα σχολεία τους δύο επιχειρήσεις εστίασης, έφαγαν οι τουλάχιστον 66 μικροί μαθητές από την επαρχία του Λιμπόπο, στη βορειοανατολική Νότια Αφρική, που εισήχθησαν σε νοσοκομεία.

Σε πέντε σχολεία αυτής της φτωχικής επαρχίας τα παιδιά παρουσίασαν τις τελευταίες ημέρες διάρροια, ίλιγγο, εμετούς και κράμπες αφού έφαγαν φασόλια. Τα γεύματα αυτά τους προσφέρθηκαν στο πλαίσιο ενός κυβερνητικού προγράμματος για την ενίσχυση των μαθητών από μη προνομιούχα περιβάλλοντα.

Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση σε βάρος των δύο εταιρειών ενώ διέκοψε αμέσως τη συνεργασία μαζί τους, ανέφερε ένας εκπρόσωπός του, ο Ελίγια Μλάνγκα.

Χιλιάδες παιδιά στη Νότια Αφρική εξαρτώνται από αυτά τα δωρεάν γεύματα για να τραφούν σε καθημερινή βάση. Το κρατικό πρόγραμμα όμως έχει προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των εταιρειών εστίασης που αποβλέπουν στα επικερδή συμβόλαια με το υπουργείο.

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.