Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Γερμανία: Απελάσεις express για τους αλλοδαπούς που παρανομούν.

Σημαντικά ταχύτερες διαδικασίες απέλασης αλλοδαπών κακοποιών αποφάσισε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση, υπό την πίεση των επιθέσεων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία και σε άλλες πόλεις...

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπουργών Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ και Δικαιοσύνης Χάικο Μάας, στο εξής θα απελαύνεται όποιος καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης -ανεξαρτήτως του ύψους της ποινής ή του εάν η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα ή όχι.

«Είναι μια σκληρή αλλά δίκαιη απάντηση του κράτους σε όποιον πιστεύει ότι παρά το γεγονός ότι αναζητεί εδώ προστασία, μπορεί να διαπράττει εγκλήματα χωρίς αυτό να έχει συνέπειες στην παρουσία του εδώ στη Γερμανία», δήλωσε ο κ. Ντε Μεζιέρ και ανέφερε τις σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες στην Κολωνία ως αιτία για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας.

«Οι εγκληματίες πρέπει να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου. Και για τους αλλοδαπούς είναι και η απέλαση μια από αυτές τις συνέπειες», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μάας.

Η νέα νομοθεσία αφορά κυρίως επιθέσεις κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης και της περιουσίας, καθώς και τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.