Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Η Βολιβία αυξάνει τον κατώτατο μισθό κατά 20%

Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20% ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις με τα μεγαλύτερα συνδικάτα στη χώρα, ο Βολιβιανός πρόεδρος ανέφερε ακόμη πως ο βασικός μισθός θα αυξηθεί κατά 10%.

Η αύξηση είναι μεγαλύτερη του πληθωρισμού, ο οποίος διαμορφώθηκε το 2013 στο 6,5%.

Τα συνδικάτα υποδέχτηκαν θετικά τις αυξήσεις, οι ενώσεις εργοδοτών όμως αντέδρασαν έντονα, καταγγέλλοντας ότι οι απόψεις τους αγνοήθηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μεγαλύτερης ένωσης εργοδοτών της Βολιβίας, Ντανιέλ Σάντσες, η απόφαση για αυξήσεις βασίζεται σε πολιτικούς και όχι ρεαλιστικούς οικονομικούς λογους.

Ο κατώτατος μισθός για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αναμένεται να διαμορφωθεί στα 1.488 μπολιβιάνος (155 ευρώ) από 1.200 μπολιβιάνος (125 ευρώ).

«Υπάρχει οικονομική ανάπτυξη και γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό κατά 20%», δήλωσε ο πρόεδρος Μοράλες.
Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.