Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Ήρθαν τα έξυπνα παγκάκια!

Στα παγκάκια και ιδίως σε αυτά που βρίσκονται στα πάρκα ο κόσμος κάθεται συνήθως για να διαβάσει την εφημερίδα του, για να ξαποστάσει ή και για να βλέπει τα παιδιά όση ώρα παίζουν. Κι όμως, η Βοστόνη… γνωρίζει πλέον τα «έξυπνα» παγκάκια, τα οποία δε χρησιμεύουν μόνο ως καθίσματα, αλλά και ως φορτιστές.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Μασαχουσέτης δοκιμάζουν πια τα Soofas, όπως ονομάζονται τα νέα παγκάκια που έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους της πόλης και δη σε πάρκα της, όπως αναφέρει η Boston Globe.

Όλοι ξέρουμε τα «έξυπνα» κινητά (smartphones), τώρα μαθαίνουμε και τα «έξυπνα» παγκάκια. Οι Αμερικανοί έχουν τα πρωτεία βέβαια, καθώς κάνουν ήδη τις πρώτες δοκιμές. Πρόκειται για παγκάκια τα οποία επιτρέπουν στους περαστικούς εκτός από το να κάτσουν να ξεκουραστούν, να φορτίζουν το κινητό τους, μιας και έχουν ηλιακά πάνελ για να συλλέγουν ηλιακή ενέργεια, ενώ παράλληλα τους επιτρέπει να συνδέονται ασύρματα στο διαδίκτυο.

Η δήμαρχος της Βοστόνης μάλιστα δήλωσε ότι αφού τα κινητά δεν είναι μόνο για να παίρνουν τηλέφωνο, γιατί τα παγκάκια να είναι μόνο για να κάθεται κάποιος;

Ήδη ένα sofa έχει τοποθετηθεί στο Titus Sparrow Park, αλλά και σε κάποια άλλα πάρκα της Βοστόνης, με τους υπεύθυνους της πόλης να ζητούν από τους κατοίκους της να τους προτείνουν που θα ήθελαν να εγκατασταθούν κι άλλα «έξυπνα» παγκάκια. Μάλιστα, η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 11 Ιουλίου.

Πηγή: newsbeast.gr

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.