Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Αθηνά Ωνάση: $ 12.000.000 για στάβλους δίπλα στον Μπιλ Γκέιτς!

Την πρώτη της μεγάλη επένδυση, λίγους μήνες μετά την πολυσυζητημένη παραχώρηση του θρυλικού Σκορπιού στον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, πραγματοποίησε η Αθηνά Ωνάση.
 

Η 29χρονη απόγονος του Ελληνα μεγιστάνα έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αποκτήσει έναν από τους πιο οργανωμένους στάβλους στο περίφημο Grand Prix Village του Γουέλινγκτον, στις ΗΠΑ, «γκέτο» των πιο πλούσιων και διάσημων φανατικών της ιππασίας.

Ο πολυτελής στάβλος έχει έκταση περίπου 23 στρέμματα και βρίσκεται στην καρδιά του πιο οργανωμένου και φημισμένου χωριού ιππασίας του κόσμου, από το οποίο κάθε χρόνο περνούν οι διασημότεροι ιππείς που λαμβάνουν μέρος μαζί με τα άλογά τους στο χειμερινό ιππικό φεστιβάλ.
Στοιχεία που διέρρευσαν από τις τοπικές υπηρεσίες οι οποίες ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν την αγοραπωλησία, αλλά και από ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων της περιοχής φανερώνουν ότι η Αθηνά ήταν τόσο ενθουσιασμένη με τις εγκαταστάσεις που δεν δίστασε να «σκάσει» για την αγορά (και μάλιστα σε μετρητά!) 12.000.000 δολάρια, όταν η αντικειμενική αξία του ακινήτου εκτιμάται πως δεν ξεπερνά τα 3.800.000!
 
Τη διαχείριση των στάβλων, που είναι εξοπλισμένοι με τα πιο υπερσύγχρονα μέσα, θα αναλάβουν τρεις σταβλίτες. Σε γειτονική περιοχή, εξάλλου, πρόσφατα αγόρασε ιδιοκτησία 16 στρεμμάτων έναντι 8.700.000 δολαρίων και ο επί σειρά ετών πλουσιότερος του κόσμου Μπιλ Γκέιτς, για να προπονούνται οι κόρες του.
Πωλητής της έκτασης που αγόρασε η Αθηνά, η οποία βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις του Χειμερινού Ιππικού Φεστιβάλ, είναι ο Μαρκ Μπελίσιμο, ο οποίος είναι και ο εμπνευστής του φεστιβάλ. Ο 49χρονος, που έχει χαρακτηριστεί και ως αμφιλεγόμενος λόγω των αποφάσεών του (που έχουν να κάνουν κυρίως με τη διεξαγωγή του φεστιβάλ), είναι ο διευθύνων σύμβουλος και ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος μέτοχος της Wellington Equestrian Partners LLC. Ο ίδιος έχει την ευθύνη και για τη Sport Productions LLC, στην οποία ανήκει και το Χειμερινό Φεστιβάλ Ιππασίας, ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις με πολλούς Κροίσους, μεταξύ των οποίων και ο Ντόναλντ Τραμπ. Το φεστιβάλ προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 5.000 ιππείς από 49 πολιτείες και 30 χώρες, με τα χρηματικά έπαθλα να ξεπερνούν τα 6.000.000 δολάρια.
Η συμφωνία
Η Αθηνά μέσα στο επόμενο διάστημα σχεδιάζει να στεγάσει στο νέο της απόκτημα τα άλογά της, αλλά και να προπονείται κατά τη χειμερινή περίοδο. Τόσο ο Μαρκ Μπελίσιμο όσο και ο Κρέγκ Γκέιλ, ο δικηγόρος που ανέλαβε από πλευράς ιδιοκτήτη τη συμφωνία με την όμορφη αμαζόνα, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, δεν έκαναν σχόλια για την αγοραπωλησία. Πηγή όμως που παρακολούθησε τις διαπραγματεύσεις υποστηρίζει ότι ο στάβλος δεν προοριζόταν για πώληση, κάτι που άλλαξε όταν η Αθηνά Ωνάση εκδήλωσε ενδιαφέρον.
«Ο Μαρκ απλώς έχτισε ένα νέο στάβλο, που κόστισε γύρω στα 2.000.000 δολάρια. Οπότε, ήταν λογικό να τον ενδιαφέρει η πώλησή του, ειδικά όταν ήρθε κάποιος και του πρόσφερε πολλαπλάσιο ποσό από αυτό που είχε αρχικά ξοδέψει» δήλωσε η πηγή. Τα σχετικά έγγραφα που έχουν κατατεθεί στις τοπικές Αρχές δείχνουν ότι αγοραστής του στάβλου είναι η Victory Equestrian Sports LLC, η εταιρία που ελέγχει η Αθηνά και ο σύζυγός της Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο, ο οποίος φυσικά είναι ενθουσιασμένος με την αγορά.
Τα εννέα πανάκριβα άλογά της
Στον στάβλο θα φιλοξενηθούν όλα τα άλογα του χρυσού ζευγαριού, που έχει αρχίσει να κάνει αίσθηση με τις επιδόσεις του στο άθλημα, αλλά και με τα χρήματα που ξοδεύει για την ιππασία. Μέσα σε ένα εξάμηνο -ξεκινώντας λίγο μετά την παραχώρηση του Σκορπιού- η Αθηνά έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια δολάρια, ενισχύοντας τους στάβλους τους με εννέα νέα -χρυσής αξίας- άλογα, πληρώνοντας μυθικά ποσά για να τα αποκτήσει. Από τα νέα «καμάρια» τους είναι ο 5χρονος Den Ham Blue R, η αγορά του οποίου έγινε παγκόσμια είδηση, ενώ το τελευταίο απόκτημά τους (οι υπογραφές έπεσαν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα) είναι ο Clouwni, ηλικίας δέκα ετών, ένα άλογο που έχει ήδη σημειώσει τεράστιες επιτυχίες σε αγώνες. Λίγες ημέρες νωρίτερα η Αθηνά είχε προσθέσει στα δικά της άλογα την οκτάχρονη Rose Valon, ακόμη ένα κορυφαίο άλογο αγώνων.
Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.