Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Μια "ρόδα" για γερά στομάχια!

Το νέο της σήμα κατατεθέν αναμένεται να αποκτήσει μετά το Άγαλμα της Ελευθερίας η Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή ρόδα λούνα παρκ ύψους 190 μέτρων που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της προσεχώς στην πόλη, καταλαμβάνοντας μια θέση στο Staten Island, με θέα το Άγαλμα της Ελευθερίας και τον ορίζοντα του Μανχάταν.

Ονομάζεται «New York Wheel» και αναμένεται να ξεπεράσει σε ύψος το «Flyer» στη Σιγκαπούρη και το «London Eye» στο Λονδίνο.

Το κόστος της «ρόδας» αναμένεται να αγγίξει τα 230 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο περιβάλλων χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα με πάρκα και πλατείες, εμπορικά καταστήματα και ένα ξενοδοχείο διακοσίων δωματίων.

Εκτιμάται μάλιστα ότι θα δημιουργήσει 1.100 μόνιμες θέσεις εργασίας ενώ οι κατασκευαστές της «ρόδας» θα πληρώνουν 2,5 εκατομμύρια το χώρο για την ενοικίαση της έκτασης που αυτή θα καταλαμβάνει.

 

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.