Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι 7ος Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος Δημοκρατίας μετά από ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στην Βουλή.

Η υποψηφιότητα του ανακοινώθηκε χθες Τρίτη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την έκπληξη πολλών, καθώς φαβορί μέχρι τότε για την Προεδρία εθεωρείτο ο Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Την υποψηφιότητα του κ.Παυλόπουλου στήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η ΝΔ, ενώ την υποψηφιότητα του Ν.Αλιβιζάτου στήριξαν το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ. «Παρών» είπαν 32 βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Απείχε από την ψηφοφορία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς όπως αποκάλυψε το star.gr, ο πρώην υπουργός διαφωνούσε με την υποψηφιότητα του κ.Παυλόπουλου. Επίσης στην Βουλή δεν πήγαν για να ψηφίσουν ακόμη δύο βουλευτές της ΝΔ. Πρόκειται για τον Σάββα Αναστασιάδη, ο οποίος ανέφερε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, και τον Αλέκο Κοντό, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με τους αντιπροέδρους θα επισκεφθούν τον κ.Παυλόπουλο, στο γραφείο του για να του ανακοινώσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ενώ μέχρι τις 12 Μαρτίου θα γίνει η ορκωμοσία του στη Βουλή και η αλλαγή σκυτάλης από τον Κάρολο Παπούλια.

Ο κ.Παυλόπουλος λοιπόν θα καθίσει στον «θρόνο» του Κάρολου Παπούλια, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά το 2005  με 279 ψήφους, που αποτελεί κοινοβουλευτικό ρεκόρ και επανεξελέγη το 2010 με 266 ψήφους, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

13 Μαρτίου, αναλαμβάνει καθήκοντα.

Τελευταία τροποποίησηΤετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 21:51
Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.