Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ !

amvloseis aytoktonies ellada daily news gr 15 11 2015
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΘΑ ΜΙΛHΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Σε εθνική τραγωδία έχει μετατραπεί το ζήτημα της εφαρμογής των μνημονίων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και έρχονται να δείξουν πως 80.000 αμβλώσεις το χρόνο και 10.000 αυτοκτονίες σε μια χώρα των 11εκατ. όπως είναι η Ελλάδα είναι ο απολογισμός του άτυπου αυτού πολέμου της ελληνική κοινωνίας με τα μνημόνια που από το 2010 έχουν καταλάβει τις ζωές μας.
Τουλάχιστον 80.000 εκτρώσεις γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, μία στις τέσσερις γυναίκες που κάνουν άμβλωση είναι έφηβη, ενώ η οικονομική κρίση οδηγεί ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να βάζουν τέλος στις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.
Αυτό αναφέρουν οι διοργανωτές του 1ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου Ψυχοσωματικής στην Μαιευτική Γυναικολογία με θέμα «Προσεγγίζοντας την ψυχική διάσταση της γυναίκας» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Την ίδια στιγμή συγκλονίζει ο διοικητής του "Ελπίς": "10.000 αυτοκτονίες σε 5 χρόνια".
Βίντεο-συνέντευξη με τον διοικητή του νοσοκομείου Ελπίς, Θεόδωρο Γιάνναρο, αναρτήθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα» με τίτλο «Δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες σε πέντε χρόνια, η τελευταία ήταν του παιδιού μου»
«Από την αρχή της κρίσης, το 2011, έχασαν την ζωή τους περίπου 10.000 άτομα, αυτοκτόνησαν. Τώρα οι τράπεζες άρχισαν να παίρνουν τα σπίτια μας. Πόσους άλλους νεκρούς χρειάζονται για να καταλάβουν;» αναρωτιέται ο Θεόδωρος Γιάνναρος, αναφερόμενος στα χρέη των πολιτών, που είναι αποτέλεσμα της κρίσης, και συμπληρώνει: «Αυτή είναι μια ερώτηση στην οποία δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχουμε όλοι την ίδια καρδιά, το ίδιο χαμόγελο, τα ίδια λυπημένα μάτια των ανθρώπων του υπόλοιπου κόσμου, αλλά είμαστε τόσο κλειστοί μέσα στην Ευρώπη».

«Αν στην Γερμανία ένα σκυλί πεθάνει με άσχημο τρόπο η είδηση προβάλλεται στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες. Είδατε να γίνεται αναφορά σε δέκα χιλιάδες άτομα που αυτοκτόνησαν; Δεν νομίζω, διότι αυτή την στιγμή η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι τίποτα. Μπορώ μόνο να πω ότι ντρέπομαι που είμαι Ευρωπαίος» υπογραμμίζει, τέλος, στην συγκινητική του μαρτυρία, ο διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς."

BINTEO

Τελευταία τροποποίησηΚυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015 15:14
Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.