Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS !

Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ !

capital controls apozhmiosh skandalo daily news gr 27 07 2016

Ο Ελληνικός λαός τους τελευταίους δώδεκα μήνες ζει την απόλυτη τρομοκρατία, εκβιασμό και την επιβολή καταστάσεων πανικού δημιουργώντας ανείπωτη βλάβη τόσο στις λειτουργίες του δημοκρατικού πολιτεύματος όσο και στην οικονομική
κατάσταση της χώρας.Ο Ελληνικός λαός οδηγήθηκε σε ένα δημοψήφισμα με τις τράπεζες κλειστές κατόπιν αποφάσεως και εισηγήσεως του διοικητού της τραπέζης της Ελλάδος κυρίου Στουρνάρα. Η Αιτιολογία αυτής της αποφάσεως εδόθη με το πρόσχημα της μαζικής φυγής κεφαλαίων από το τραπεζικό σύστημα λόγω της δημιουργίας ψυχολογίας στον Ελληνικό λαό πως οδηγούμαστε σε ρήξη και άτακτη χρεοκοπία.

Το μέγα όμως ερώτημα που γεννάται είναι εάν πραγματικά υφίσταντο το πρόβλημα της ρευστότητας το οποίο επικαλέστηκε ο κύριος Στουρνάρας και οδήγησε την κυβέρνηση στην άρων άρων πράξη νομοθετικού περιεχομένου και στο κλείσιμο των τραπεζών.
Πρώτον και σημαντικότερο που πρέπει να ληφθεί υποψιν είναι εάν η εν λόγω απόφαση είναι σύννομη με τις βασικές αρχές των Ευρωπαϊκών συνθηκών και των κανόνων λειτουργίας της αγοράς αλλά και του τραπεζικού συστήματος εντός της ζώνης του Ευρώ.
Η χώρα μας εντάχθηκε στην ΕΕ και στην ζώνη του ευρώ υπογράφοντας της συνθήκη της Λισσαβώνας στην οποία στο άρθρο 63 αναφέρει ρητά την παράμετρο της μη απαγόρευσης οποιουδήποτε κράτους η ευρωπαϊκού θεσμού στον περιορισμό διακίνησης κεφαλαίων εντός αυτής . Ήτοι σημαίνει πως η απόφαση του κυρίου στουρνάρα είναι θεμελιώδεις παραβίαση της συνθήκης της Λισσαβώνας και των κανόνων που ορίζει η ΕΕ.
Το οξύμωρο της υποθέσεως είναι το γεγονός πως αυτοί που επικαλούνται την παραμονή της χώρας στην ΕΕ παραβιάζουν βασικές αρχές λειτουργίας της.
Εκείνο όμως που έχει μεγάλη αξία να διερευνηθεί και να αναλυθεί είναι εάν πραγματικά υπήρχε ουσιαστικό πρόβλημα ρευστότητας στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Οι λογιστικές καταστάσεις της ΤτΕ είναι αποκαλυπτικές του μεγέθους της απάτης και του σκανδάλου που υφίσταται η χώρα με την απόφαση του κυρίου Στουρνάρα και την συνενοχή της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης που δεν το καταγγέλλει.
Είναι χαρακτηριστικό να δει κάποιος το ποσό που έχει διαθέσει η ΤτΕ προς τις συστημικές τράπεζες στις 30/6 αλλά και στις 31/7 και την μεταβολή που υπήρξε όλο το επίμαχο διάστημα της υποτιθέμενης περιόδου πανικού φυγής καταθέσεων και της συνεχούς χρηματοδότησης μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA. Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά μια και αποτυπώνουν πως όχι μόνο δεν αυξήθηκε η χρηματοδότηση αλλά υπήρξε και μείωση περί του ποσού του 1,5 δις που αυτό σημαίνει πως δεν υπήρξε ουσιαστικά κανένα πρόβλημα ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα και ανακοινώσεις της ίδιας της τραπέζης της Ελλάδος από το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα την περίοδο ιαν-ιουλ έχουν φύγει περί των 45 δις ευρώ και η χρηματοδότηση μέσω του μηχανισμού έκτακτης χρηματοδότησης ELA ήταν περί των 90 δις ευρώ ήτοι σημαίνει πως οι τράπεζες διαθέτουν το ποσό των 45 δις ευρώ ως διαθέσιμα άρα δεν υφίσταται η οποιαδήποτε επιβολή capital controls.
To τραγικότερο όλων όμως είναι η συγκάλυψη από το πολιτικό προσωπικό της χώρας των μεθοδεύσεων του κυρίου στουρνάρα μια και αυτός είναι ο υπαίτιος της συγκεκριμένης αποφάσεως και αυτό γιατί ο κανονισμός της ΕΚΤ είναι ξεκάθαρος για το ποιος αποφασίζει την έκτακτη χρηματοδότηση προς τις τράπεζες;
Και οι πολιτικές μαριονέτες του τόπου αλλά και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ μας μιλούσανε για αποφάσεις του διοικητού τη ΕΚΤ κυρίου Draghi ως τον βασικό υπαίτιο της μη χορήγησης ρευστότητας μέσα στα πλαίσια διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Με αφορμή τις παραπάνω αποκαλύψεις και τα σχετικά έγγραφα ως Ευρωπαίος πολίτης προσέφυγα στα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Η Αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή αναφορών έκανε δεκτή την αναφορά μου και με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το κοινοποιεί στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Ητοι σημαίνει πως η σκανδαλώδης επιβολή των capital controls ελέγχεται από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την νομιμότητα της και σύμφωνα με την εν λόγω επιστολή καλεί τους Ελληνες πολίτες που έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στα Ελληνικά δικαστήρια κατά του Ελληνικού δημοσίου της Τραπέζης της Ελλάδος και της ΕΚΤ προκειμένου να διεκδικήσουν την οποιαδήποτε αποζημίωση από ζημιά που υπέστησαν λόγω της επιβολής του εν λόγω περιορισμού κίνησης κεφαλαίων.
Κατόπιν όλων αυτών καλούμε τον Ελληνικό λαό να προσφύγει ατομικά ή μαζικά στα Ελληνικά δικαστήρια εις βάρος της Τραπέζης της Ελλάδος και να διεκδικήσει την οποιαδήποτε αποζημίωση, να αποκαλύψει τις παράνομες μεθοδεύσεις του κεντρικού τραπεζίτη και την συγκάλυψη ολόκληρου του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Ηρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων !


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

capital controls apozhmiosh skandalo daily news gr 27 07 2016 01
capital controls apozhmiosh skandalo daily news gr 27 07 2016 02

Τελευταία τροποποίησηΤετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 21:53
Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.